14:46
24/08/2018
Ερευνητής εκτιμά ότι θα μπορούμε να πηγαίνουμε στις κηδείες μας ως ρομπότ μέχρι το 2050

Ερευνητής που εξειδικεύεται στην πρόβλεψη μελλοντικών τεχνολογιών εκτιμά ότι μέχρι το 2050 οι άνθρωποι θα μπορούν να μεταφέρουν τα δεδομένα του εγκεφάλου τους σε εξωτερικούς υπολογιστές και να «ζουν» μέσα σε ρομποτικά σώματα επ' άπειρον.

Την εκτίμησή του ότι στο σχετικά σύντομο μέλλον οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται στην ίδια τους την κηδεία εξέφρασε ο Δρ. Ίαν Πέρσον, ο οποίος εξειδικεύεται στις τεχνολογικές προβλέψεις, μέσα από την προσωπική του στήλη.

Ο Πέρσον σημειώνει ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να συνδέουν τους εγκεφάλους τους με εξωτερικά μηχανήματα όσο ακόμη είναι ζωντανοί για να αυξάνουν την ευφυΐα και να βελτιώνουν τη μνήμη τους.
Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι οι δυνατότητες δεν θα περιοριστούν εκεί. «Περίπου μέχρι το 2050 το 99% του μυαλού θα μποροεί να "τρέχει" σε έναν εξωτερικό υπολογιστή και όχι στον ιστό που έχουμε στο κεφάλι μας», σημειώνει ο ίδιος σύμφωνα με το RT.

Ο ερευνητής τονίζει ότι όταν ένα σώμα τελικά καταλήξει στην αναπόφευκτη φθορά, εάν έχει προηγουμένως αποκηκεύσει και προετοιμαστεί επαρκώς τότε θα μπορεί απλώς να μεταφέρει στα δεδομένα του εγκεφάλου του σε ένα ανδροειδές, να παραστεί στην κηδεία του και να συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν, «με ένα νέο, αναβαθμισμένο σώμα».

«Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2060 ή και περισσότερο ώστε οι τιμές των ανδροειδών να είναι προσιτές», εξηγεί. «Ωστόσο, θεωρητικά θα μπορεί κανείς να αλλάζει σώμα όσα συχνά θέλει, γιατί το μυαλό θα "ζει" κάπου αλλού. Το ανδροειδές είναι απλώς κάτι προσωρινό, ένας μεταφορέας αισθητήρων» σημειώνει.
Ωστόσο το βασικό ερώτημα σε σχέση με το σε ποιον θα ανήκει ο εξωτερικός εγκέφαλος μετά τον φυσικό θάνατο ενός ανθρώπου, παραμένει αναπάντητο.

Η προοπτική που αναφέρει ο Πέρσον είναι σοκαριστική, αφού εκτιμά ότι τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε τεχνολογία cloud και όχι σε κάποιον προσωπικό σκληρό δίσκο και γι' αυτό τον λόγο θα ανήκουν σε εταιρείες όπως η Google, το Facebook, η Apple ή κάποια αντίστοιχη εταιρεία του μέλλοντος.

Ο Δρ. Ίαν Πέρσον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας του «Futurizon», είναι συνεργάτης της Βρετανικής Εταιρείας Υπολογιστών, της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστήμης, αλλά και του Παγκόσμιου Ιδρύματος Καινοτομίας.

Πηγή: https://sputniknews.gr/texnologia/20180725526595-kideies-2050-rompot/

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221