11:38
03/11/2017
Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος (+photos)

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Ελλάδος, ενόψει των αρχαιρεσιών που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Λειτουργών, με τη συμμετοχή λειτουργών απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, προχώρησε στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ένωσης, σύμφωνα με τα οποία, η Ένωση την τριετία 2014 – 2017 μεταξύ άλλων, προχώρησε σε κατάθεση δικαιολογητικών σε διάφορα ΚΕΚ της Θεσσαλίας για τη συμμετοχή της σε επιδοτούμενα προγράμματα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, των ΟΤΑ και Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών κι έγινε προετοιμασία και κατάθεση νομοσχεδίου για την κατοχύρωση του επαγγέλματος και ίδρυση σχολών επαγγελμάτων κηδείας, ενώ το νομικό τμήμα της Ένωσης εκπροσώπησε λειτουργούς σε ποινικά δικαστήρια για φορολογικά κι άλλα θέματα.
Επίσης, αναφέρθηκε στα συνέδρια που διοργανώθηκαν και στο γεγονός ότι η Ένωση Λειτουργών αποτελεί επίσημο μέλος της FIAT IFTA .

Επιμελητηριακές εκλογές – Στόχοι νέας Διοίκησης
Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον Νίκο Αγγελέτο, στον ρόλο των Επιμελητηρίων κι όπως δήλωσε «Ως επιμελητηριακός σύμβουλος από το 2011, μέσα από το Επιμελητήριο κατάφερα να περάσω πολλά ζητήματα για τον κλάδο, αλλά το πιο σημαντικό, είναι η αναγνώριση του επαγγελματία». Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συναδέλφους λειτουργούς που έχουν θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αρχές Δεκεμβρίου πανελλαδικά, κι όπως συμπλήρωσε «Αν τα καταφέρουμε, θα είναι μια νίκη. Το Επιμελητήριο έχει τη δυνατότητα να θεσμοθετεί».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο της νέας Διοίκησης. Όπως δήλωσε «Στην τριετία που διανύσαμε, η Ένωση άρχισε να σκέφτεται πιο σοβαρά πως μπορεί να επιβιώσει. Η νέα διοίκηση έχει ένα δύσκολο έργο».
Ο κ. Αγγελέτος, ζήτησε οι νέοι θεσμικοί Αντιπρόεδροι που θα αναλάβουν να είναι πιο ενεργοί στο ρόλο τους, η νέα Διοίκηση, να «τρέξει» την ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί από τον Δεκέμβριο του 2015 και να προχωρήσει η ίδρυση Ομοσπονδίας, ενώ στα άμεσα σχέδια, προτάθηκε και η καταγραφή μητρώου του κλάδου.
Στη συνέχεια της συνέλευσης, έγινε αναφορά στην οικονομική διαχείριση και παρουσιάστηκαν οικονομικά στοιχεία, έγινε εκλογή μεταξύ άλλων της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα του κλάδου.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221