12:49
30/08/2017
Ρομπότ μπορεί να πραγματοποιήσει βουδιστικές κηδείες

Ρομπότ μπορεί να πραγματοποιήσει βουδιστικές κηδείες, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο η Softbank (η κατασκευάστρια εταιρεία) είναι πεπεισμένη πώς θα αυξηθούν οι πωλήσεις της κατακόρυφα, με το πρόσχημα και την προοπτική ότι θα απλουστεύσει τη ζωή των ανθρώπων.
Το συγκεκριμένο ρομπότ που φέρει την ονομασία Pepper, εκτός από κηδείες, θα έχει την ικανότητα να διεξάγει διάφορες πνευματικές πράξεις του βουδισμού, αντικαθιστώντας τον αντίστοιχο ιερέα αυτής της θρησκείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει ένα θρησκευτικό ρομπότ. Πριν λίγους μήνες Γερμανική εταιρεία κατασκεύασε το Blessing Bot ή BlessU-2, πρόκειται για ένα ιερέα ρομπότ που μπορεί να σας ευλογεί σε πέντε γλώσσες, αλλά αφορά την προτεσταντική εκκλησία, πάντως στον ορθόδοξο χριστιανισμό θα έχει μηδενικές πιθανότητες να καταξιωθεί ως παπάς.
Το Pepper εμφανίστηκε στην Διεθνής Έκθεση The Life Ending Industry Expo στο Τόκιο, που διοργανώθηκε από την εταιρεία Nissei Eco.
Το Pepper έχει προγραμματιστεί να ομιλεί την Sutra (επρόκειτο για ένα παραδοσιακό εγχειρίδιο που το αντικείμενο του είναι ο αφορισμός) ενώ χτυπάει σε ένα τύμπανο, σύμφωνα με τους πνευματικούς κανόνες. Βέβαια, μελλοντικά θα εξελίξει περισσότερο και προφανώς θα κάνει ακόμα πιο παράξενα πράγματα.

Το κόστος του Pepper ανέρχεται μόλις στα 450 ευρώ, ενώ υπονομεύει έναν ιερέα που θα ζητούσε περίπου 1.500 ευρώ. Πρακτικά παρέχει μια σημαντική άνεση σε δύσκολους καιρούς, που οι θρησκευτικές τελετές είναι αναγκαίες και δύσκολα μπορούν να καταργηθούν.
Καθώς οι βουδιστές ιερείς αναγκάζονται να αναλάβουν καθημερινές εργασίες, λόγω της έλλειψης χρημάτων από την κοινότητα και μιας πεισματικής άρνησης από την πλευρά του Θεού να τους παράσχει χρήματα, ούτως ώστε να μην εξαναγκάζονται να δουλεύουν δεξιά κι αριστερά
Ο Pepper θεωρείται η εύκολη λύση, όταν ο τοπικός σας ιερέας καθαρίζει τις τουαλέτες, ευλογώντας το King Power Stadium, ή οτιδήποτε άλλο.

Το ρομπότ μπορεί να ντυθεί με παραδοσιακές στολές ιερέων και να διεξάγει κηδείες όταν κάποιος δεν είναι σε θέση να παρευρεθεί στο μυστήριο ή δεν είναι πρόθυμος να καθίσει σε ένα δωμάτιο με ένα γιαλαντζί ιερό ρομπότ.
Ένας βουδιστής ιερέας, ο Tetsugi Matsuo, πήγε να δει τον Pepper, για να διαπιστώσει αν είχε τα εχέγγυα να «μεταδώσει στον κόσμο τα μηνύματα της θρησκείας του» και κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν είναι σίγουρος, αν θα τα καταφέρει.

Ο Pepper προς στιγμήν δεν έχει κάνει ακόμα την πρώτη του κηδεία, τουλάχιστον επαγγελματικά, αλλά χρησιμεύει ως πολύτιμη επίδειξη για το πώς τα ρομπότ θα μπορούσαν να το πράξουν στο μέλλον. Μια μέρα κάτι τέτοιο δεν θα θεωρείται πλέον είδηση, αλλά η καθημερινότητα στην κοινωνία μας που θα έχει διαφοροποιηθεί παντελώς από τα σημερινά δεδομένα.

Πηγή: https://texnologia.net/robot-mporei-na-pragmatopoihsei-voudistikes-khdeies/2017/08

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221