18:54
14/12/2015
Τα πιο περίεργα νεκροταφεία στον κόσμο

Τα πιο περίεργα νεκροταφεία στον κόσμο

Συνήθως τα κοιμητήρια αποτελούν αποθαρρυντικά μέρη και τείνουν να προσελκύουν λίγους τουρίστες. Ωστόσο όσοι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό μπορούν να επισκεφτούν τα παρακάτω νεκροταφεία

The Merry Cemetery

mery cemetaryΑν είστε περισσότερο του στυλ «γιορτάζω τη ζωή, δεν πενθώ το θάνατο», αυτό είναι ένα μέρος για σας. Αυτό το νεκροταφείο βρίσκεται σε μια μικρή πόλη, Sapanta στη Ρουμανία κι είναι γνωστό για τη χαρωπή διάθεσή του. Οι σταυροί είναι φτιαγμένοι από ξύλο ζωγραφισμένο στο χέρι και τυπικά αποτυπώνουν ένα ζωντανό πορτρέτο, μαζί με μια αξέχαστη επιτάφιο του νεκρού. Η παράδοση ξεκίνησε πριν από περίπου 80 χρόνια κι από τότε, έχουν προστεθεί περίπου 800 «εύθυμοι» σταυροί.

Pere Lachaise Cemetery

perelascaize cemetery

Εάν επιθυμείτε ανάπαυση υψηλού προφίλ τότε αρχίστε να κάνετε πλάνα για να ταφείτε στο νεκροταφείο Pere Lachaise στο Παρίσι. Θα είστε με πολύ καλή παρέα. Ανάμεσα στους πολλούς που είναι θαμμένοι σε αυτό το νεκροταφείο είναι ο Balzac, ο Georges Bizet, η Maria Callas, o Frederic Chopin, o Thomas Couture, o Alphonse Daudet, o Paul Dukas, o Marcel Marceau, η Gertrude Stein, ο Oscar Wilde and ο Jim Morrison.

Με τέτοια «σύνθεση» το νεκροταφείο Pere Lachaise είναι ένα από τα πιο διάσημα και πιο επισκέψιμα νεκροταφεία στον κόσμο. Ωστόσο η αποκλειστικότητα έρχεται με ένα κόστος. Εκτός από την πτυχή που λέγεται θάνατος, αυτοί που ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν μία θέση στο Pere Lachaise, πρέπει να ενταχθούν σε μία μεγάλη λίστα αναμονής να έχουν ζήσει στο Παρίσι κάποια στιγμή της ζωή τους ή να πεθάνουν εκεί.

Hanging Coffins

hanging-coffins

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μία πρακτική, από ένα συγκεκριμένο νεκροταφείο αλλά εξακολουθεί να δημιουργεί μια περίεργη εικόνα για αυτούς που συνδέουν τα νεκροταφεία με βαθιές τρύπες στα έξι πόδια.

Αντί να θάβουν τα φέρετρα, τα τοποθετούν σε ένα γκρεμό το ένα πάνω στο άλλο.  Αρχικά αυτό έγινε για να κρατήσουν τα ζώα μακριά από τα πτώματα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έγινε παράδοση.  Ωστόσο εξασκείται μόνο σε λίγες περιοχές στον κόσμο. Σε επαρχίες στην Κίνα, όπως επίσης στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες.

Neptune Memorial Reef

reef-lion

Αν αγαπάς τη θάλασσα τι καλύτερο μέρος για τη σωρό από το πρώτο υποβρύχιο μαυσωλείο και το μεγαλύτερο ύφαλο φτιαγμένο από άνθρωπο στον κόσμο?

Βρίσκεται ανοιχτά των ακτών Key Biscayne στη Φλόριντα. Το Neptune Memorial Reef έχει γίνει από τα αποτεφρωμένα λείψανα των ανθρώπων που αναμείχθηκαν όλα μαζί με τσιμέντο δημιουργώντας διάφορους χαρακτηριστικούς υφάλους. Με αυτή την έννοια το μέρος δε είναι στην πραγματικότητα ένα μαυσωλείο ή ένα νεκροταφείο αλλά ένα μνημείο αποτέφρωσης  αλλά αυτό είναι αν είσαι σχολαστικός. Ωστόσο, η κατασκευή στον ύφαλο έχει σταματήσει για λίγο, λόγω διαφωνιών μεταξύ των ιδιοκτητών και φορέων εκμετάλλευσης

Chiesa dei Morti

chiesa-mummy

Ο τίτλος είναι ιταλικός και σημαίνει η εκκλησία των νεκρών. Μέσα στο οικοδόμημα του Urbania στην Ιταλία μπορεί κανείς να βρει το νεκροταφείο των μούμιων που όπως υποδηλώνει και το όνομα είναι διάσημο για τη συλλογή από 18 μούμιες που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα μέχρι την Αναγέννηση. Αυτό που είναι πρακτικά εκπληκτικό για τις μούμιες είναι ότι έχουν μουμιοποιηθεί φυσικά. Αυτή είναι μια μυστήρια διαδικασία που συμβαίνει πολύ σπάνια και δεν είμαστε σίγουροι γιατί. Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος μούχλας στο κοιμητήριο που απορροφά όλη την υγρασία από το σώμα κι αυτό επιτρέπει στα σώματα να αφυδατώνονται φυσικά και να διατηρούνται ως μούμιες.

Greyfriars Kirkyard

greyfriars-cemetery

Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των κοιμητηριών, είναι συναρπαστικό το ότι τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν ισχυρισμοί ότι είναι στοιχειωμένα. Είναι δύσκολο να καταλάβεις ακριβώς ποιο θα άξιζε τον τίτλο του πιο στοιχειωμένου νεκροταφείου στον κόσμο, αλλά το Greyfriars Kirkyard στο Εδιμβούργο είναι ένας ισχυρός διεκδικητής.

Η στοιχειωμένη φύση του δεν είχε έρθει στο φως, μέχρι πρόσφατα. Το κοιμητήριο βρίσκεται εδώ και πέντε αιώνες, ωστόσο τη δεκαετία του 90 υπάρχουν αναφορές για στοιχειώματα. Άνθρωποι μυστηριωδώς είχαν δεχτεί, επίθεση, ενώ συσσωρεύονταν κι άλλα ασυνήθιστα φαινόμενα. Κάποιοι έριξαν το φταίξιμο στον Sir George Mackenzie , δικηγόρο που θάφτηκε στο νεκροταφείο καθώς το μαυσωλείο του το είχαν διαρρήξει.

Μετά από αυτό εκατοντάδες άνθρωποι δήλωσαν ότι έχουν δεχτεί επίθεση. Κλήθηκε εξορκιστής ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Εδιμβούργου, αποφάσισε να κλείσει από το τμήμα του νεκροταφείου. Από τότε συνειδητοποίησαν ότι το Greyfriars Kirkyard είναι τουριστικό αξιοθέατο και προσφέρουν νυχτερινές ξεναγήσεις.

Πηγή: http://all-that-is-interesting.com/weirdest-cemeteries

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221