13:23
17/11/2016
Μηχανή του Χρόνου: Η πόλη όπου οι νεκροί είναι περισσότεροι από τους ζωντανούς

Αποκαλείται η "πόλη της σιωπής" και έχει 17 νεκροταφεία και 1,5 εκατ. μνήματα. Εκεί αναπαύονται σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο σερίφης Wyatt Earp, ο Levi Strauss και ο θρύλος τους μπέιζμπολ Joe DiMaggio

Από τη Μηχανή του Χρόνου:
Η Colma είναι μία μικρή και ήσυχη πόλη λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Δεν διαφέρει και πολύ από τις περισσότερες πόλεις της Καλιφόρνιας, μόνο που έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα.

Οι νεκροί είναι περίπου 1.000 φορές περισσότεροι από τους ζωντανούς! Η Colma αποκαλείται και «πόλη της σιωπής» ή «πόλη των ψυχών».
Οι κάτοικοί της αντιμετωπίζοντας με χιούμορ όλη την ιστορία έχουν υιοθετήσει το σύνθημα «είναι υπέροχο να είσαι ζωντανός στην Colma». Η πόλη άρχισε να δημιουργείται τον 19ο αιώνα με μικρά σπιτάκια και καταστήματα που χτίζονταν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.
Στις αρχές του 20ου αιώνα η πόλη γέμισε με νεκρούς που μεταφέρθηκαν από το Σαν Φρανσίσκο καθώς εκεί τα νεκροταφεία είχαν γεμίσει ασφυκτικά από τα χιλιάδες θύματα της βουβωνικής πανώλης, αλλά και του φονικού σεισμού του 1906.
Οι ιδιοκτήτες έψαχναν μέρη είτε για επεκτείνουν τις εκτάσεις ή για τα τις μεταφέρουν. Η γη όμως ήταν πολύ ακριβή για μια τέτοια «επιχείρηση».
Ταυτόχρονα ο πληθυσμός της πόλης μεγάλωνε καθώς πολλοί έρχονταν από άλλες πολιτείες και όλοι άρχισαν να ζητούν την μετεγκατάστασή τους καθώς τους κυρίευε ο φόβος της μετάδοσης ασθενειών.
Τελικά οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο απαγόρευσαν με διάταγμα την δημιουργία νέων νεκροταφείων και λίγα χρόνια αργότερα με δεύτερο διάταγμα απομάκρυναν όλα τα νεκροταφεία από τα όρια της πόλης. Μέσα σε 20 χρόνια τα νεκροταφεία μετεγκαταστάθηκαν σε μια επιχείρηση χωρίς προηγούμενο.
Στην γειτονική πόλη Colma, μεταφέρθηκαν πάνω από 150.000 πτώματα. Το 1924 η πόλη είχε 14 νεκροταφεία.

poli-nekroi-perissoteroi-zontanous1

Σήμερα στην πόλη βρίσκονται τεράστια 17 νεκροταφεία, που καταλαμβάνουν το 73% της συνολικής έκτασής της. Μεταξύ αυτών ένα εβραϊκό κι ένα κινεζικό.
Εκεί αναπαύονται εν ειρήνη σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο γνωστός σερίφης Wyatt Earp, ο επιχειρηματίας που ίδρυσε την πρώτη εταιρίας παραγωγής τζιν Levi Strauss, ο μεγαλοεκδότης William Randolph Hearst και ο θρύλος τους μπέιζμπολ Joe DiMaggio.
Το Σαν Φρανσίσκο έχει σήμερα μόνο δύο νεκροταφεία το Εθνικό Νεκροταφείο του Σαν Φρανσίσκο και το Mission Dolores.

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-h-polh-opoy-oi-nekroi-einai-perissoteroi-apo-toys-zwntanous.4323472.html

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221