12:00
06/02/2017
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι βλέπει κάποιος λίγο πριν πεθάνει

Λεπτομέρειες για το τι βλέπει κάποιος όταν βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα που πραγματοποίησε μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Hadassah της Ιερουσαλήμ.

Μελετώντας επτά υποθέσεις ανθρώπων που βρέθηκαν ένα βήμα πριν το θάνατο και τελικά κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή αποκάλυψαν τα όσα έζησαν εκείνη την στιγμή.

Όπως είπαν, εκείνη την ώρα δεκάδες αναμνήσεις και εμπειρίες πέρασαν μπροστά από τα μάτια τους με τυχαία χρονολογική σειρά και όχι με τη σειρά που τις βίωσαν.
Οι επιστήμονες έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησαν θεωρούν ότι το φαινόμενο μπορεί να προκληθεί από τα μέρος του εγκεφάλου που υπάρχουν οι μνήμες και κυρίως από το τελευταίο μέρος του εγκεφάλου που επηρεάζεται από έλλειψη οξυγόνου και απώλεια αίματος.

Η έκθεση δημοσιεύεται στο περιοδικό «Συνείδηση και Νόηση».
Ένας από τους συμμετέχοντες στη μελέτη, δήλωσε: «Δεν υπάρχει γραμμική εξέλιξη, υπάρχει έλλειψη χρονικών ορίων... Ήταν σαν να είσαι εκεί για αιώνες. Δεν ήμουν στο χρονοχώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Όλα έγιναν με τη μία, ή κάποιες εμπειρίες μέσα σε μια επιθανάτια εμπειρία βρισκόντουσαν σε εξέλιξη ταυτόχρονα με τις άλλες, αν και το ανθρώπινο μυαλό τις χωρίζει σε διαφορετικά γεγονότα» πρόσθεσε.

Η έκθεση των ερευνητών αναφέρει:
«Η αναβίωση γεγονότων της προσωπικής μας ζωής, το λεγόμενο LRE, είναι ένα φαινόμενο με καλά καθορισμένα χαρακτηριστικά, και τα δευτερεύοντα στοιχεία του μπορεί να είναι επίσης εμφανή σε υγιείς ανθρώπους. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια αναπαράσταση της ζωής μέσα από γεγονότα ως μια συνέχεια στο γνωστικό σύστημα, και ίσως εκφράζονται περαιτέρω σε ακραίες συνθήκες ψυχολογικού και φυσιολογικού στρες».
Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/article/ayta-blepei-kapoios-liges-stigmes-prin-to-oanato

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221