08:55
04/04/2020
Ακόμα μία μεγάλη τραγωδία: Δεν έχουν πλέον χώρο για να φυλάξουν τους νεκρούς τα γραφεία τελετών στη Νέα Υόρκη

Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι απέχουμε ακόμη τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας του κορωνοϊού φτάσει το ναδίρ, στις ΗΠΑ τα κρούσματα σήμερα έφτασαν τα 264.159 και οι νεκροί τους 6.714, 1.050 περισσότεροι από χθες. Η Νέα Υόρκη ξεπέρασε τα 100 χιλιάδες κρούσμα (102.863),

Επιπλέον 14.000 ασθενείς μπήκαν στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας περαιτέρω το νοσηλευτικό σύστημα, για το οποίο ωστόσο είναι προφανές ότι χρειάζεται συντονισμός. Το δυναμικότητας τουλάχιστον 1.000 κλινών πλωτό νοσοκομείο Comfort που έχει αγκυροβολήσει στη Νέα Υόρκη έχει μόνο 20 ασθενείς, καθώς θα χρησιμοποιηθεί μόνο για άτομα που δεν ασθενούν με κορωνοϊό.

Ανάλογη πρόθεση υπήρχε και για άλλα νοσοκομεία εκστρατείας που δημιούργησε το σώμα μηχανικών του στρατού, όμως με απόφαση του Πενταγώνου θα δέχονται και ασθενείς με κορωνοϊό.

Διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο κυβερνήτης Κουόμο επιτρέπει να κατάσχονται προσωρινά τα ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία που δεν τα χρησιμοποιούν και να δίδονται σε άλλα.

Ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη έφτασε τους 2.935 κι όπως είπε ο κυβερνήτης Κουόμο, ήταν η μεγαλύτερη αύξηση σε μία μέρα, από την έναρξη της πανδημίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου γραφείων τελετών της πολιτείας Νέας Υόρκης, Μάικλ Λανότε, είπε ότι στον δήμο Νέας Υόρκης τα περισσότερα γραφεία έχουν πληρότητα και έλλειψη χώρου για τη διατήρηση των νεκρών, γιατί έχουν σημειωθεί πολλοί θάνατοι σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και σπίτια.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο χρόνος», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό επισπεύδει τις διαδικασίες στα γραφεία τελετών για ταφή ή αποτέφρωση των νεκρών.

Πολλά γραφεία τελετών έχουν προμηθευτεί κινητές μονάδες αποθήκευσης σορών, κάτι που πλέον γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία, που έχουν μεγάλα φορτηγά ψυγεία στους προαύλιους χώρους τους.

Όπως μας είπε ιερέας ορθόδοξης κοινότητας, οικογένεια νεκρού ειδοποιήθηκε ότι θα έπρεπε να παραλάβει αμέσως τη σορό του νεκρού γιατί θα την παρέδιδαν για αποτέφρωση.

Το ερώτημα της υποχρεωτικής ή όχι χρήσης της μάσκας προσώπου συνεχίζει να απασχολεί τη δημόσια αντιπαράθεση. Ο διευθυντής του Τμήματος Υγείας της Νέας Υόρκης Χάουαρντ Ζούκερ είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι με εξαίρεση τους ασθενείς, η χρήση τους προστατεύει τη δημόσια υγεία. Ενώ ο κυβερνήτης Κουόμο, αποφεύγοντας να πάρει θέση, είπε πως κι αν ακόμη φοράμε μάσκες, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Πληροφορίες από:
ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΠΑ/Νέα Υόρκη

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221