09:51
06/02/2016
Συνέντευξη Αντώνης Λουκάς «Η «αγκαλιά» της Ένωσης είναι ανοιχτή για όλους – Χρονιά ορόσημο το 2016»

Χρονιά ορόσημο χαρακτηρίζει το 2016 για την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αντώνης Λουκάς, ιδιοκτήτης του ελληνικού γραφείου τελετών στην Γερμανία Άλφα-Ωμέγα.
Ο κ. Λουκάς, τονίζει ότι μόνο ενωμένοι οι λειτουργοί γραφείων κηδειών μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, ενώ ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων μέσα στους στόχους του είναι να εξελιχθεί η Ένωση Λειτουργών, να γίνει πιο ευέλικτη και πιο οικία. Παράλληλα αναφέρεται στις διαφορές που υπάρχουν στον τρόπο λειτουργίας των γραφείων κηδειών στην Ελλάδα και στην Γερμανία, ενώ αποκαλύπτει σειρά δράσεων τις οποίες προγραμματίζει για το 2016, η Ένωση Λειτουργών. Τέλος αναφέρεται στην άψογη συνεργασία του ελληνικού γραφείου στη Γερμανία, με λειτουργούς στην Ελλάδα, στους προσωπικούς του στόχους για το 2016 κι απευθύνει κάλεσμα στους λειτουργούς γραφείων κηδειών, να συμπορευτούν με την Ένωση.

Ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Λειτουργών, ποια κρίνετε ότι είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να προσελκύσουν κάποιον λειτουργό Γραφείου Κηδειών στην «αγκαλιά» της Ένωσης?

Κατ’αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε. Κατά δεύτερον, όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, είναι η μεγαλύτερη Ένωση που υπάρχει στην Ελλάδα και η μόνη που έχει μέλη της από όλα τα μέρη της Ελλάδος, από το βορειότερο άκρο, μέχρι το νοτιότερο σημείο της Χώρας μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που το έχουμε πετύχει αυτό.
Έχουμε πλέον αποκτήσει θεσμικό ρόλο, αφού είμαστε η μόνη Ένωση που είναι μέλος της FIAT-IFTA, του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Οργανισμού του κλάδου που αριθμεί μέλη συνολικά από 84 χώρες. Επιπλέον, στην Ελληνική επικράτεια η Ένωση βρίσκεται πάντα δίπλα σε προβλήματα που ανακύπτουν σε συναδέλφους με διάφορα νομικά ή οικονομικά-φορολογικά ζητήματα και το νομικό μας τμήμα έχει καταφέρει, να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, όπου έχει ζητηθεί η συνδρομή του.
Άρα, η Ένωση αποτελεί ένα νομικό "χέρι βοηθείας", μία "νομική αγκαλιά", που μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να ενσκήψουν. Έχουν βοηθηθεί πολλοί συνάδελφοι μέσα από την Ένωση στο παρελθόν, που δεν είχαν που να απευθυνθούν και πως να διαχειριστούν θέματα που προέκυπταν. Και βλέπω στα μάτια τους, πόσο ευχαριστημένοι είναι και πόσο σίγουροι νιώθουν, αφού υπάρχει κάποιος που θα τρέξει για αυτούς, όταν θα έχουν πρόβλημα.
Στη συνέχεια η φωνή της Ένωσης, εισακούεται παντού και έχουμε συμμετοχή και στην διαμόρφωση του νέου νομοθετικού πλαισίου, όπου μας έχει ζητηθεί η συνδρομή μας. Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο βρίσκεται σήμερα στα σκαριά, αλλά είμαστε ακόμα σε πολύ βρεφικό στάδιο.
Επιπλέον, γνωρίζουμε όλοι και αυτό έχει φανεί εμπράκτως ότι η “αγκαλιά" της Ένωσης είναι ανοιχτή για όλους και αυτό είναι κοινό μέλημα τόσο του Προέδρου Νίκου Αγγελέτου, όσο και του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Παναγιώτου, που εκτός από την προσπάθεια που κάνουν για να μπορέσει αυτή η «αγκαλιά» να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, υπάρχει ένα όραμα για το που θέλουν να φτάσουν αυτή την Ένωση, και να την δουν μία μέρα, έτσι όπως την έχουν οραματιστεί.
Για να είμαι ειλικρινής, αυτό το όραμα είδα και μοιράστηκαν μαζί μου και κατ’αυτόν τον τρόπο, είπα ότι θα βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου, για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους και το όραμα που έχουμε βάλει.
Ιστορικά, τις μεγαλύτερες επιτυχίες ο άνθρωπος τις έχει πετύχει συλλογικά και όχι ατομικά. Μόνο τότε άλλαζε το route της Ιστορίας.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για κάποιον για να έρθει στην Ένωση, να αποτελέσει ο ίδιος κομμάτι αυτής της αλλαγής.
Και πιστέψτε με, αυτή η χρονική στιγμή είναι ιστορική χρονική συγκυρία για να πετύχουμε όλοι μαζί κάποια πράγματα και θα με θυμηθείτε στο μέλλον για αυτά που σας λέω.
Θεωρείτε ότι υπάρχουν στοιχεία που θα πρέπει να αλλάξει η Ένωση στο προφίλ της και στην εικόνα της προς τα έξω?

Πάντα υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να αλλάξουν και να βελτιωθούν, διότι μόνο έτσι επιτυγχάνεται η εξέλιξη και η αυτοβελτίωση. Εξάλλου εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς είμαστε οπαδοί αυτής της θεωρίας. Πόσο μάλλον δε τώρα, που οι στόχοι της Ένωσης είναι υψηλοί και οι απαιτήσεις πολλές και πάνω από όλα εμείς -οι άνθρωποι του Προεδρείου - είμαστε πάρα πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας.
Η Ένωση εξελίσσεται και θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ευελπιστούμε και θέλουμε να εξελίξουμε την Ένωση, να την κάνουμε πιο ευέλικτη και πιο οικία για τους συναδέλφους. Θέλουμε να εκμοντερνιστούμε, διότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του profile που θέλουμε να πετύχουμε.
Πως θα το πετύχουμε αυτό; Κατ’ αρχήν θέλουμε όλοι να νιώθουν αυτή την “αγκαλιά" δική τους. Να μοιραζόμαστε προβλήματα και δυσκολίες και να βρίσκουμε κοινές λύσεις. Πιστεύουμε πολύ στην αμφίδρομη ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών και στην κοινή επίτευξη των στόχων. Μέσα από μία τέτοια δυναμική διεργασία θα πετύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα. Στην συνέχεια, πρέπει να επικοινωνήσουμε σε όλους τι πλεονεκτήματα και υπηρεσίες προσφέρει η Ένωση στα μέλη της και να εργαστούμε σκληρά για να προσελκύσουμε νέα μέλη αφού αυτό είναι απαραίτητο συστατικό για την οικονομική ανεξαρτησία της Ένωσης που, πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε αλλά προσπαθούμε πραγματικά σκληρά γι’ αυτό.
Η Ένωση έχει ήδη διεθνή παρουσία τόσο σε διεθνείς εκθέσεις και forums που γίνονται, καθώς επίσης και σε διευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι το Παγκόσμιο συνέδριο της FIAT-IFTA που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Montreal του Καναδά, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την Ένωσή μας, με μέλη του Δ.Σ. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή είναι μία πολύ μεγάλη Διεθνής διάκριση και καταξίωση για την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, αλλά και για τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα προσωπικά. Τους πιστώνεται αυτή η επιτυχία εξ'ολοκλήρου.
Δραστηριοποιήστε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι αυτό? Σε ποια σημεία θα λέγατε ότι διαφέρει η Ελλάδα από τις χώρες του εξωτερικού όσον αφορά στο επάγγελμά σας και ειδικότερα στον κλάδο των Λειτουργών Γραφείων Κηδειών?

Δραστηριοποιούμαι στην Γερμανία, που πραγματικά υπάρχουν αρκετές και σημαντικές διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα. Πάνω από όλα, το πιο σημαντικό που εμένα πραγματικά με έχει εκπλήξει, είναι ότι εδώ στην Γερμανία σέβονται το επάγγελμά μας και για να ακριβολογώ, αντιμετωπίζουν με σεβασμό εμάς τους ίδιους, διότι αναγνωρίζουν ότι επιτελούμε ένα πολύ δύσκολο λειτούργημα. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ανοιχτός και δεκτικός ως προς τον κλάδο μας και τολμώ να πω ότι δεν έχει την ίδια προκατάληψη, με αυτή που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα. Υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπό μας και στις Υπηρεσίες που προσφέρουμε. Αυτό είναι κάτι που δεν περίμενα να αντιμετωπίσω, διότι είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος. Αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη για εμένα.
Οι διαφορές τώρα σε σχέση με την Ελλάδα είναι πάρα πολλές και ποικίλουν. Κατ’ αρχήν όλα τα έντυπα είναι ηλεκτρονικά. Μόνο στα Ελληνικά Προξενεία έχουμε ακόμα κάποια χειρόγραφα έντυπα. Γνωρίζω πόσο πολύ ταλαιπωρούνται οι έλληνες συνάδελφοι με τα χειρόγραφα έγγραφα που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα. Εδώ, όλες οι υπηρεσίες είναι πρόθυμες να σε εξυπηρετήσουν άμεσα και μας παρέχουν πάντα προτεραιότητα λόγω της φύσης της εργασίας μας, κάτι που δεν γίνεται πάντα στην Ελλάδα.
Στα Νοσοκομεία τώρα, υπάρχει πολύ αυστηρός υγειονομικός έλεγχος και τηρούνται όλες οι υγειονομικές διαδικασίες (π.χ. απολυμάνσεις, στολές υγειονομικού κ.α.) προκειμένου να παραλάβεις ένα σώμα, ειδάλλως δεν μπορείς. Το ίδιο αυστηρό είναι και το πλαίσιο εδώ στο Μόναχο προκειμένου να ταξιδέψει για επαναπατρισμό ένα σώμα. Αντίστοιχα υπάρχει και ένας κώδικας που ακολουθούμε όσον αφορά τα νεκροταφεία, είτε πρόκειται για ενταφιασμό, είτε πρόκειται για καύση. Υπάρχει λοιπόν και εδώ ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ακολουθείται.
Όσον αφορά τώρα τα Γραφεία Κηδειών στην Γερμανία, κατ’ αρχήν το νομοθετικό πλαίσιο είναι πολύ πιο αυστηρό από αυτό της Ελλάδας και δεν μπορείς να παρεκκλίνεις καθόλου. Υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία για τα Γραφεία Κηδειών και είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρούμε. Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αδήλωτη εργασία, διότι αν διαπιστωθεί, εκτός από οικονομικές συνέπειες, υπάρχουν και νομικές συνέπειες, άμεσα εφαρμόσιμες. Δεσμεύονται αυτόματα όχι μόνο οι εταιρικοί αλλά και οι προσωπικοί σου λογαριασμοί. Γίνονται διασταυρώσεις και φυσικά τα πρόστιμα είναι δυσβάσταχτα.
Το υγειονομικό πλαίσιο για τα Γραφεία Κηδειών είναι πολύ διαφορετικό και σίγουρα πιο εξελιγμένο. Οι υγειονομικοί έλεγχοι που δεχόμαστε είναι πολύ πιο αυστηροί, πρέπει να τηρούμε πάντα αυτά που μας ζητούνται και να έχουμε πάντα ενημερωμένα πιστοποιητικά απολύμανσης και διάφορα άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα. Για να είμαι όμως ειλικρινής, είναι μία χώρα που σου παρέχει όλη την υποστήριξη που χρειάζεσαι για να κάνεις σωστά την εργασία σου, και σου παρέχει το ίδιο το Κράτος όλα τα εφόδια που απαιτούνται γι’ αυτό.
Το φορολογικό πλαίσιο, για τα Γραφεία Κηδειών στην Γερμανία, έχει πολλές ομοιότητες σε σχέση με αυτό της Ελλάδας. Κατ’ αρχήν για να ανοίξεις ένα Γραφείο Κηδειών πρέπει να υποβάλεις δήλωση πόθεν έσχες, όπως και στην Ελλάδα, να αποδείξεις δηλαδή από που προέρχονται τα χρήματα και να προσκομίσεις και τα αντίστοιχα παραστατικά μεταφρασμένα. Ειδικά τώρα που οι Έλληνες είμαστε στο στόχαστρο των φορολογικών ελέγχων στην Γερμανία. Τα χρήματα πρέπει να έρθουν διατραπεζικά και όχι μετρητά. Οι φορολογικοί έλεγχοι και γενικότερα το φορολογικό καθεστώς είναι σχεδόν το ίδιο με την Ελλάδα, με ετήσια κλεισίματα χρήσης, με προκαταβολές φόρου για τις επόμενες χρονιές, με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και με όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι το Κράτος στην Γερμανία, κάνει άμεσα εκκαθαρίσεις ως προς τις επιχειρήσεις οπότε μπορείς να πεις ότι είναι ένα σκληρό μεν-αλλά δίκαιο δε-φορολογικό καθεστώς.
Ποιες είναι οι δράσεις τις οποίες προγραμματίζει η Ένωση Λειτουργών για το 2016?

Για όλους εμάς στην Ένωση και δεν μιλάω μόνο για το Προεδρείο, αλλά για όλους τους συναδέλφους, το 2016 είναι μία χρονιά ορόσημο.
Περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Γραφείων Κηδειών και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Έχουμε όλοι ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από την μη ύπαρξη νομοθεσίας και ευελπιστούμε ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα για τον κλάδο, θα αποφύγουμε πολλές από τις ασθένειες του παρελθόντος και θα πάμε στην επόμενη ημέρα, που ήδη έχουμε αργήσει.
Τώρα σαν μέλη του Ελληνο-Ιταλικού επιμελητηρίου, θα βρεθούμε στην Μπολώνια στην Έκθεση που θα γίνει για τον κλάδο μας στην TANEXPO από 1 έως 3 Απριλίου. Εκεί θέλουμε να έχουμε μία εικόνα από κοντά και σίγουρα μία πιο ολοκληρωμένη παρουσία στον Ευρωπαϊκό χάρτη του κλάδου μας. Στοχεύουμε σε νέες συνεργασίες και συνεργίες με παράλληλη ενημέρωση για τις νέες τάσεις. Αυτές τις πληροφορίες θα τις μοιραστούμε με τα μέλη μας, αμέσως μόλις επιστρέψουμε.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο της FIAT-IFTA που προαναφέρθηκα και θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά και στο συνέδριο αυτό, θα παρευρεθούμε εκεί ως εκπρόσωποι της Ελλάδας, που αποτελεί αναμφισβήτητα μία πολύ σημαντική διάκριση-επιτυχία για την Ένωση. Η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη για πάρα πολλούς λόγους και κυρίως διότι, θέλουμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα στο που οδηγείται ο κλάδος διεθνώς. Θα έχουμε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με διεθνείς φορείς και θα μπορούμε να ενημερωθούμε για το σήμερα και το αύριο του κλάδου μας στις άλλες χώρες. Εκεί θα εντοπίσουμε πλαίσια νέων συνεργασιών, ενώ παράλληλα θα στοχεύσουμε και στην βελτίωση των δικών μας αδυναμιών. Θα έρθουμε σε επαφή με τους δυνατότερους προμηθευτές παγκοσμίως και θα ακούσουμε από κοντά τις τοποθετήσεις των σημαντικότερων ανθρώπων του κλάδου σε παγκόσμια εμβέλεια. Έπειτα και με την επιστροφή μας στην Ελλάδα, θα ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους-μέλη, για όλα όσα θα έχουμε αποκομίσει καθώς και που θα τείνει να οδηγηθεί ο κλάδος διεθνώς.
Μία άλλη δράση που προσπαθούμε να πετύχουμε ως Ένωση, είναι η συμμετοχή μας μέσω του ΕΣΠΑ σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών ή/και επιχειρηματιών του κλάδου σε άλλες χώρες προκειμένου να έχουμε μία πιο διεθνή εικόνα της καθημερινής λειτουργίας του κλάδου. Δηλαδή, μέσα από εμάς και μέσα από την Ένωση, υπάρχει η δυνατότητα συνάδελφοι που θέλουν να πάνε σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, να δουν από κοντά πως εργάζονται αντίστοιχοι συνάδελφοι του κλάδου μας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την Ένωση. Προσπαθούμε να πετύχουμε την αποδέσμευση ενός σημαντικού κονδυλίου, που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από συναδέλφους που είναι μέλη της Ένωσης και θέλουν να πάνε στο εξωτερικό για ανταλλαγή τεχνικών και επιμέρους δραστηριοτήτων. Αυτό θα αφορά, εφόσον το πετύχουμε, μέχρι 29 συναδέλφους που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, το Erasmus plus.
Επιπλέον, είμαστε σε επαφή με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα με το Υπουργείο Εμπορίου της Αμερικής για κοινές δράσεις και διερεύνησης νέων πεδίων συνεργασιών. Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και σχεδιάζουμε πάνω σε αυτό και μόλις έχουμε νεότερα, θα ενημερωθούν όλα τα μέλη μέσω του site της Ένωσης.
Παράλληλα, εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε το site μας,www.hufes.gr, πιο φιλικό στον τελικό χρήστη και να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και άρθρα, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα καθημερινό σημείο αναφοράς αλλά και παράλληλα ένα καθημερινό εργαλείο, στα χέρια των συναδέλφων μελών. Στο site θέλουμε να πετύχουμε κάποιες νέες χορηγίες, διαφημίσεις και συμφωνίες για προβολή μέσω του site, που είναι απαραίτητο για την οικονομική ενίσχυση της Ένωσης.
Ένα από τα πλάνα μας είναι να μπορέσουμε να προσελκύσουμε προμηθευτές, με σκοπό να επιτύχουμε αποκλειστικές συμφωνίες για τα μέλη μας, με προνομιακές τιμές, ειδικές εκπτώσεις και πολλά άλλα πλεονεκτήματα.
Τέλος, ο μεγαλύτερός μας στόχος που αποτελεί και προσωπικό στοίχημα τόσο δικό μου όσο και του Νίκου Αγγελέτου και του Μιχάλη Παναγιώτου, είναι το 2016, να αποτελέσει το έτος με τις περισσότερες εγγραφές νέων μελών, από την ίδρυση της Ένωσης. Ένας πραγματικά υψηλός αλλά και φιλόδοξος στόχος, ιδιαίτερα απαιτητικός, όπως οι βλέψεις αυτού του Προεδρείου. Μάθαμε όμως στα δύσκολα και μέσα από αυτά συνεχίζουμε.
Είστε ένας νέος άνθρωπος που έχετε καταγράψει αρκετές επιτυχίες στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, ενώ πρόσφατα ανοίξατε Ελληνικό Γραφείο Τελετών στην Γερμανία. Πως μπορούν οι λειτουργοί των Γραφείων Τελετών στην Ελλάδα να εξυπηρετηθούν και να συνεργαστούν με το γραφείο σας στο εξωτερικό?

Σας ευχαριστώ πολύ διότι είναι πραγματικά μία πολύ όμορφη ερώτηση. Ένας από τους βασικούς λόγους που ανοίξαμε το Ελληνικό Γραφείο Τελετών στην Γερμανία Άλφα-Ωμέγα, εγώ και ο συνέταιρος μου ο Κωνσταντίνος Σιούλας, είναι διότι θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπός τους στην Γερμανία. Ο άνθρωπος που τόσο πολύ ψάχνουν και έλειπε από τους Έλληνες συναδέλφους, στην Γερμανία. Είμαστε ο δικός τους άνθρωπος εκεί, αφού δεν έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα, αφού δραστηριοποιούμαστε μόνο στην Γερμανία και όχι στην Ελλάδα.
Συνεργαζόμαστε ήδη άψογα με αρκετούς συναδέλφους και ευελπιστούμε η συνεργασία αυτή να διευρυνθεί με περισσότερους συναδέλφους. Σε περιπτώσεις που υπάρχει θάνατος στην Γερμανία (οπουδήποτε στη Γερμανία) και πρέπει να γίνει επαναπατρισμός στην Ελλάδα, αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες (έγγραφα, πιστοποιητικά, μεταφράσεις, ληξιαρχικές πράξεις, τα πάντα) για την έκδοση και μεταφορά του αποθανόντος μέχρι το αεροδρόμιο, ή μέχρι ένα ελληνικό λιμάνι εφόσον μας ζητηθεί και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο Έλληνας συνάδελφος την Κηδεία και την ταφή στην Ελλάδα.
Αυτό το μοντέλο συνεργασίας μέχρι στιγμής έχει αποφέρει πολλούς καρπούς, διότι μέσα από ένα τηλεφώνημα συναδέλφων αναλαμβάνουμε και κάνουμε εμείς τα πάντα για τον επαναπατρισμό και με αυτό τον τρόπο παρουσιάζουν στην Ελλάδα και οι συνάδελφοι ένα ολοκληρωμένο έργο. Οπότε και αυτοί παρουσιάζουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους και εμείς είμαστε το δεξί τους χέρι στην Γερμανία, όποτε μας χρειάζονται.
Αλλά πιστέψτε με, μέσα από αυτή την συνεργασία, η επιτυχία μας δεν είναι μόνο επαγγελματική, αλλά έχω πετύχει και έχω κάνει αληθινές φιλίες που για εμένα προσωπικά αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν αποτιμάται σε αριθμούς...

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι για το 2016 και για το Ελληνικό Γραφείο Τελετών στην Γερμανία Άλφα-Ωμέγα;

Στο σημείο αυτό, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν δείχνοντάς μας εμπιστοσύνη και αμέριστη συμπαράσταση, διότι είμαστε ένα νέο γραφείο (δεν έχουμε κλείσει χρόνο ακόμα) και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, χάρη στην πίστη που έδειξαν στο πρόσωπό μας. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στους Έλληνες συναδέλφους και τους είμαι ευγνώμων από καρδιάς. Θα είμαι πάντα εκεί για αυτούς.
Από την πλευρά μου, γνωρίζω πολύ καλά, πως η επιτυχία είναι πάντα ομαδική και ποτέ ατομική!! Η επιτυχία μας οφείλεται σε όλη την Ομάδα της Άλφα-Ωμέγα, τόσο σε αυτούς που γνωρίζετε όσο και σε αυτούς που δεν γνωρίζετε. Στο γραφείο είμαστε όλοι μία ομάδα και είμαι πολύ τυχερός διότι η ομάδα μου απαρτίζεται πραγματικά από σημαντικά στελέχη. Ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται επίσης στην Μπεάτα Βολιώτη, την Διευθύντρια του γραφείου μας στο Μόναχο που σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει με την καθοδήγησή μας, τόσα πολλά για την Άλφα-Ωμέγα. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και στήριγμα δίπλα μου.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Αντώνη Βολιώτη που με σθένος, δυναμισμό και θέληση συνεισφέρει σημαντικά στο έργο της Άλφα-Ωμέγα όσο και στο να γίνουμε γνωστοί, σε κάθε Ελληνική γωνιά στην Γερμανία.
Ο επόμενος στόχος αφορά εμένα και τον συνέταιρό μου τον Κωνσταντίνο Σιούλα που άμα συνεχίσουμε και είμαστε εντός Business Plan όπως είχαμε αρχικά σχεδιάσει, μέχρι τα μέσα του 2017 με τη βοήθεια του Θεού, θα έχουμε ανοίξει άλλα δύο γραφεία στην Γερμανία. Έχουμε ήδη αποφασίσει για τις περιοχές και έχουμε ήδη αναθέσει σε κάποιους μεσίτες την ανεύρεση νέων χώρων, στις περιοχές που έχουμε καταλήξει.
Τέλος, ο μεγαλύτερος προσωπικός μου στόχος, είναι μέσα στο 2016 να καταφέρουμε να συνεργαστούμε και να μας εμπιστευτούν ακόμα περισσότεροι Έλληνες συνάδελφοι, για να έχουν προσωπική άποψη για την ποιότητα και για τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρουμε, σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας. Να δουν οι ίδιοι πόσο επαγγελματικά κινείται το γραφείο μας εκεί και γιατί σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, μας έχουν εμπιστευτεί τόσο πολλοί.
Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τα μέλη αλλά και τη μη μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Τελετών Ελλάδος?

Στην Ένωση, προσπαθούμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, που είναι πολύ σημαντικά και είναι πολλά και σε πάρα πολλά επίπεδα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι πραγματικά μεγάλη, πολυεπίπεδη και προς πολλούς αποδέκτες. Είναι πολύ σημαντικό, στο εγχείρημα αυτό, που προσπαθούμε να πετύχουμε, να είμαστε πολλοί, διότι όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο μεγάλη ισχύ έχει η φωνή μας.
Καλώ λοιπόν τους συναδέλφους που δεν είναι μέλη, να εγγραφούν άμεσα στην Ένωση, διότι η Ένωση τους χρειάζεται, τους έχει ανάγκη και αντίστοιχα και αυτοί έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά ώντας «ανεβασμένοι στο όχημα» της Ένωσης.
Γιατί, αν το δούμε απλά, η Ένωση είναι ένα όχημα για να πετύχουμε πράγματα για τον κλάδο μας, που ο καθένας μόνος του ξεχωριστά δεν μπορεί να πετύχει. Γι αυτό, όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο μεγάλη θα είναι η απήχηση. Δεν πρέπει να λείπει πραγματικά κανείς, κάθε συνδρομή είναι υπερπολύτιμη για εμάς, τόσο για οικονομικούς λόγους και κυρίως για λόγους ισχύος και prestige, απέναντι σε αυτά που προσπαθούμε να διεκδικήσουμε και να αλλάξουμε για τον κλάδο.
Όσον αφορά τώρα τα μέλη της Ένωσης, κατ’ αρχήν νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει και ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει προς το πρόσωπο του Προέδρου του Νίκου Αγγελέτου του Γενικού Γραμματέα του Μιχάλη Παναγιώτου για την μακροχρόνια προσπάθεια που κάνουν από το 2005. Να είναι σίγουροι, ότι η στήριξη των συναδέλφων, η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν προς το πρόσωπό μας, είναι το μεγαλύτερο όπλο και η μεγαλύτερη δύναμη που αντλούμε, για τις επίπονες και δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχουμε μπροστά μας, προκειμένου να πετύχουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα για τον κλάδο.
Να γνωρίζουν όλοι, ότι η επόμενη μέρα για τον κλάδο θα ανατείλει σύντομα και θα είμαστε όλοι μαζί τότε εκεί να δούμε τους κόπους και τις προσπάθειες δεκαετιών να αμείβονται.
Το αύριο μας ανήκει.

Το μέλλον είναι δικό μας και θα το κατακτήσουμε.
Η επιτυχία είναι μπροστά μας.
Καλή επιτυχία σε όλους!!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Antonis E. Loukas
[email protected]
www.alphaomega.de.com
office: +49 (0)89 500 77 700
mob: +49 (0)15 14 13 000 16
mob: Greece: +30 6977 302 302
Albert-Roßhaupter-Str.78
81369 München

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221