Αποτεφρωτήριο στην Ιταλία έχει εξαντλήσει τη χωρητικότητά του και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα φέρετρα
10:03

Η περιοχή της Πιατσέντζα πληρώνει το βαρύτερο φόρο σε ζωές από την πανδημία του κορονοϊού, με αποτέλεσμα τα αποτεφρωτήρια να έχουν εξαντλήσει τη χωρητικότητά τους, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο αριθμό των σορών που παραλαμβάνουν καθημερινά.

Η κατάσταση στη βόρεια Ιταλία παραμένει δραματική, με την γειτονική χώρα να διαθέτει πλέον τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων από τον COVID-2019.

Τα νοσοκομεία στις περιοχές της Λομβαρδίας και της Πιατσέντζα είναι υπερπλήρη.

Στους νεκροθαλάμους, τα αποτεφρωτήρια και τα νεκροταφεία του Μπέργκαμο δεν υπάρχουν πλέον θέσεις, με αποτέλεσμα ο στρατός να αναλαμβάνει να μεταφέρει φέρετρα σε άλλες πόλεις για αποτέφρωση.

Ένα αποτεφρωτήριο στην επαρχία Πιατσέντζα της βόρειας Ιταλίας ενδέχεται να σταματήσει την υποδοχή φέρετρων των νεκρών από τον κορονοϊό, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο αριθμό των σορών που παραλαμβάνει καθημερινά.

Οι δυνατότητες του αποτεφρωτηρίου είναι συγκεκριμένες, καθώς υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει μία διαδικασία περίπου 12 αποτεφρώσεων την ημέρα. Η ζήτηση όμως είναι πολλαπλάσια καθώς η περιοχή της Πιατσέντζα πληρώνει το βαρύτερο φόρο σε ζωές από την πανδημία του κορονοϊού.

«Αυτή τη στιγμή, λαμβάνουμε κατά μέσο όρο, 25 φέρετρα την ημέρα, όμως μπορούμε να διαχειριστούμε μόνο 12. Προφανώς αυτή η κατάσταση δημιουργεί έναν μη φυσιολογικό αριθμό, φέρνοντάς μας σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναγκάζοντάς μας πολύ πιθανόν να σταματήσουμε για λίγες ημέρες προκειμένου να μπορέσουμε να ανακτήσουμε κάποιο χώρο» αναφέρει ο υπεύθυνος του αποτεφρωτηρίου.

Το ίδιο πρόβλημα προέκυψε και στο Μπέργκαμο και για αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης, οι στις εγκαταστάσεις τους δέχονταν φέρετρα από γειτονικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας.

Όλοι οι χώροι στο αποτεφρωτήριο, συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας τελετών αποχαιρετισμού των νεκρών, χρησιμοποιούνται πλέον για την προσωρινή αποθήκευση των σορών.

ΠΗΓΗ

Πρόσφατα Άρθρα 
SMS 13033
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου 
με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221