17:18
29/03/2020
Αστυνομικοί στη Μαγιόρκα τραγουδούν στον δρόμο για τα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα

Με τον ρυθμό μίας κιθάρας και τα φώτα των περιπολικών να αναβοσβήνουν, πέντε αστυνομικοί από τη Μαγιόρκα, θέλησαν να διασκεδάσουν δεκάδες παιδιά και κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, οι αστυνομικοί κατέφυγαν στο τραγούδι και τον χορό προκειμένου να φτιάξουν το κέφι στα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και να τα διασκεδάσουν.

Η ομάδα των αστυνομικών, με επικεφαλής τον Πέδρο Αντροβέρ, ο οποίος είναι και τραγουδιστής του συγκροτήματος «Ses Bubotes», τραγούδησε και χόρεψε ένα παραδοσιακό ισπανικό παιδικό τραγούδι σε κάθε δρόμο και γειτονιά της πόλης Αλγάιδα για τρεις συνεχόμενες ώρες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι κάθε παιδί θα μπορέσει να δει την «παράσταση».

Στο απίθανο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε viral, διακρίνονται περιπολικά να έχουν σταματήσει σε μία γειτονιά και οι αστυνομικοί, φορώντας τις στολές τους, να τραγουδούν, να χορεύουν και να χτυπούν παλαμάκια, καλώντας τους κατοίκους να διασκεδάσουν μαζί τους.

«Έχετε διάθεση να τραγουδήσετε;» φωνάζει ένας από τους αστυνομικούς, κρατώντας μια κιθάρα και κατόπιν αρχίζει να παίζει το καταλανικό παιδικό τραγούδι Joan Petit Quan Balla. («Ο Μικρός Χουάν χορεύει»).

Οι κάτοικοι της συνοικίας βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και ξεσπούν σε επευφημίες. Λίγο πριν το τέλος της καντάδας, ο αστυνομικός τραγουδιστής ευχαρίστησε το κοινό και το ενθάρρυνε λέγοντας: «Μείνετε δυνατοί».

Η ιδέα αυτή προέκυψε, όπως αναφέρει ο Αντροβέρ, από έναν ντόπιο αστυνομικό ο οποίος είχε δει το βίντεο ενός συναδέλφου από άλλη περιοχή και πρότεινε αν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι απευθυνόμενο προς τα παιδιά, μία ευάλωτη ομάδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει.

«Είναι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν να πάνε σχολείο ή να δουν τους φίλους τους» εξηγεί ο Αντροβέρ. Έτσι κατέληξαν στην ιδέα να τραγουδήσουν ένα κλασσικό παιδικό τραγουδάκι για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να βγουν στα μπαλκόνια και να τους φτιάξουν το κέφι.

«Το τραγουδήσαμε περίπου 45 φορές!» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Το θέαμα με τους αστυνομικούς που κάνουν καντάδα και το οποίο έγινε viral, αποτελεί μια άλλη εικόνα των μίνι «συναυλιών» που πραγματοποιούνται στην Ιταλία και την Ισπανία, δύο χώρες που, μεταξύ άλλων, έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία των μετακινήσεων και έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορονοίού.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221