14:11
29/03/2020
Αφαίρεση βηματοδότη και προσκόμιση πιστοποιητικού γι' αποτέφρωση στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα, ενημερώνει ότι, στην περίπτωση που υπάρχει βηματοδότης στο νεκρό σώμα πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος από COVID-19 απαιτείται η αφαίρεσή του και προσκόμιση σχετικού εγγράφου.

Σε σχετικό έγγραφο αναφέρεται:

Σε συνέχεια των Οδηγίων για τη διαχείριση νεκρών σωμάτων που εκδόθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) του Υπουργείου Υγείας που σας αποστείλαμε στις 13 Μαρτίου 2020 με το υπ. Αριθμ. Πρωτ.  IP-20200313-18 έγγραφο μας σας διευκρινίζουμε ότι σε περίπτωση που στον νεκρό σώμα πιθανού, ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος από COVID-19, υπάρχει βηματοδότης, αυτός πρέπει να αφαιρεθεί πριν από την αποτέφρωση.

Η αφαίρεση είναι υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και του εξοπλισμού μας σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες του κατασκευαστή.

Η αφαίρεση του βηματοδότη θα πρέπει να γίνει από ιατροδικαστή, έπειτα από λήψη σχετικής άδειας από τον ΕΟΔΥ και ο βηματοδότης θα διαχειριστεί ως μολυσματικό απόβλητο.

Για το σκοπό αυτό για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες λόγω COVID-19 θα πρέπει σε κάθε αποτέφρωση εκτός από τα απαραίτητα έγγραφα που προσκομίζατε μέχρι τώρα , να προσκομίζετε και αντίγραφο του «Ιατροδικαστικού Πιστοποιητικού προς διενέργεια αποτέφρωσης» που κατατίθεται στο Ληξιαρχείο για την έκδοση της ληξιαρχικής πράξης προς αποτέφρωση και βεβαιώνει ότι η σορός δεν φέρει βηματοδότη.

Εφιστούμε την προσοχή σας για την σωστή εφαρμογή της παραπάνω διαδικασίας. Για οτιδήποτε νεότερο θα εκδίδονται διευκρινιστικές οδηγίες ανάλογα με τις εξελίξεις και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221