international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
11:49
28/11/2015
Βανδαλισμοί κοιμητηρίων
Βανδαλισμοί κοιμητηρίων - Τραγική πραγματικότητα
Δεν είναι λίγες φορές που κοιμητήρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο των κόσμο, παραβιάζονται, μνημεία λεηλατούνται, τάφοι σπάζονται. Βάνδαλοι υπάρχουν παντού. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως μπορούν αυτά τα περιστατικά να εκλείψουν. Απερίγραπτο το συναίσθημα όταν  κάποιος θα πάει στον τάφο προσφιλούς προσώπου το οποίο έχει φύγει από τη ζωή και θα δει το μνήμα να έχει βεβηλωθεί. Άραγε αυτοί που αποφασίζουν να βεβηλώσουν έναν τάφο ή ένα Κοιμητήριο, γιατί το κάνουν? Αφαιρούν τα καντήλια, τις μεταλλικές βάσεις, ακόμη και μάρμαρα. Ερωτήματα που βασανίζουν όσους βρεθούν κι αντικρίσουν τέτοια περιστατικά.
Πρόσφατο περιστατικό στη Ρόδο, όπου άγνωστοι λεηλάτησαν το κοιμητήριο των Ταξιαρχών. Οι δράστες εισήλθαν  στο κοιμητήριο σκαρφαλώνοντας  στον τοίχο που βρίσκεται στην νότια πλευρά. Πήραν  43 μεταλλικές βάσεις, ενώ δεν δίστασαν να ξηλώσουν ακόμη και μάρμαρα από τάφους, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στους συγγενείς των νεκρών.  Αφαίρεσαν ακόμη και ακριβά μεταλλικά ανθοοδχεία.  Στην προσπάθειά τους μάλιστα  να τα ξεκολλήσουν από τις βάσεις τους,  προκάλεσαν  σημαντικές ζημιές που είναι δύσκολο να αποκατασταθούν.
«Να ληφθούν μέτρα» όλοι αυτό θέλουν. Ζητούν το αυτονόητο. Ποιος, με ποιο τρόπο, με τι κόστος, ερωτήματα που «βασανίζουν» όχι μόνο όσων έχουν τους δικούς τους ανθρώπους ενταφιασμένους, αλλά και τους αρμόδιους φορείς.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα κι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα. Και μόνο το αίσθημα ότι κάποιος ή κάποιοι στο «βωμό του κέρδους» ή για όποιον λόγο γίνεται βεβηλώνει το χώρο όπου αναπαύεται το σώμα και η ψυχή των προσφιλών μας προσώπων, είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Η Πολιτεία, οι Δήμοι, όλοι μαζί πρέπει να σκύψουν πάνω στο θέμα αυτό, το οποίο δεν είναι τωρινό. Ίσως βρίσκεται σε έξαρση λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην δοθούν λύσεις.
international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logointernational-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
SMS 13033
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου 
με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221
Top