11:34
13/02/2021
Εγχειρίδια της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για την διαχείριση νεκρών

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) απέστειλε στην Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, εγχειρίδια σχετικά με τη διαχείριση των νεκρών βασιζόμενη σε δικανικές βέλτιστες πρακτικές.

 Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών κι επικοινωνίας, με φορείς κι οργανισμούς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας δεσμούς , με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών για τους λειτουργούς κηδειών.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) είναι μια ουδέτερη, ανεξάρτητη και αμερόληπτη ανθρωπιστική οργάνωση, με μακροχρόνια δράση στην Ελλάδα. Η τρέχουσα αποστολή της ICRC στην Αθήνα άρχισε τον Μάρτιο του 2016 για να συμβάλει στην ανταπόκριση που σχετίζεται με τα αυξημένα μεταναστευτικά ρεύματα και να στηρίξει τις ελληνικές αρχές στις προσπάθειές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ICRC προωθεί και υποστηρίζει δικανικές βέλτιστες πρακτικές, για την αντιμετώπιση των αναγκών των επηρεαζομένων ατόμων. Αυτό περιλαμβάνει την ορθή διαχείριση και ταυτοποίηση των νεκρών μέσω δικανικών δράσεων. 

Ενόψει της πανδημίας της νόσου COVID-19, η ICRC έχει προσαρμόσει τις δραστηριότητες και τα προγράμματά της σύμφωνα με τις αυξανόμενες ανάγκες παγκοσμίως σχετικά με τους νεκρούς, τις οικογένειές τους, αλλά και για το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση των νεκρών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο «Διαχείριση Νεκρών μετά από καταστροφές: Εγχειρίδιο Πεδίου για τα σώματα Άμεσης Επέμβασης» που παρέχει πρακτικές οδηγίες για την περισυλλογή, τεκμηρίωση, φύλαξη και απόδοση των νεκρών. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τη διαχείριση νεκρών που απεβίωσαν λόγω κάποιας μολυσματικής ασθένειας και τον ενταφιασμό τους. Αυτό το εγχειρίδιο είναι ένας οδηγός για μη εξειδικευμένο προσωπικό που ασχολείται με τη διαχείριση σορών και αποτελεί μια κοινή έκδοση της ICRC, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας και της Διεθνής Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις προκλήσεις που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, επισυνάπτονται το έγγραφο «COVID-19: Γενικός Οδηγός για τη Διαχείριση των Νεκρών», καθώς και ένα επεξηγηματικό βίντεο κλιπ για την Covid-19 (βλ. σύνδεσμο εδώ

https://vimeo.com/505055055

VIDEO - Συστάσεις της ICRC προς όλους τους εμπλεκόμενους στο χειρισμό σορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19
GR Covid-19 Γενικός Οδηγός
Διαχείριση Νεκρών μετά από καταστροφές
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221