19:06
13/11/2020
Ενημερωτικά διαδικτυακά σεμινάρια από την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος - Σεμινάριο για τη διαχείριση νεκρών από Covid-19

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος κι αποσκοπώντας στην ενημέρωση των λειτουργών κηδειών, για θέματα που αφορούν στον κλάδο, προγραμματίζονται σειρά ενημερωτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, για ΜΕΛΗ και ΜΗ ΜΕΛΗ της Ένωσης ΔΩΡΕΑΝ.

Πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο προγραμματίζεται την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 20.00, με θέμα «Η διαχείριση νεκρών από Covid-19, από το νοσοκομείο έως το νεκροταφείο».

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας.

Βιογραφικό Γρηγόρης Λέων

Ο Δρ. Λέων ειδικεύτηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Ως ειδικός ιατροδικαστής και ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί ένα από τα πρώτα νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία στη χώρα.

Είναι πτυχιούχος (MD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” και κάτοχος τριών Μάστερ (MSc). Το 2009 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Broward County στην Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, δίπλα σε διάσημους ιατροδικαστές, όπως οι Dr. Joshua Perper και Dr. Stephen Cina.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές του μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και υπήρξε τακτικός καθηγητής Ιατροδικαστικής της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Σήμερα διδάσκει σε δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, ενώ καλείται για διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση επιστημονικών συγγραμμάτων, ανήκει στη συντακτική ομάδα διεθνούς επιστημονικού περιοδικού ιατροδικαστικής, ενώ είναι κριτής ή σύμβουλος σε άλλα. Τα ερευνητικά του πεδία είναι αυτά της Ιατροδικαστικής, της Ιατρικής Ευθύνης, της Δεοντολογίας και της Βιοηθικής. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Δρ. Λέων είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής. Είναι στις λίστες πραγματογνωμόνων σε πρωτοδικεία της χώρας (Αθηνών, Πειραιώς κ.α). Έχει την δυνατότητα χειρισμού υποθέσεων στην ελληνική, αγγλική και ιταλική γλώσσα.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΦ -Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου

Τέλος, ο Δρ. Λέων είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 100 άτομα.


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι δύο ώρες και οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης, θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ 
ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221