13:47
29/09/2018
Ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας γραφείων κηδειών – Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Την ανάγκη για ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των γραφείων κηδειών, τόνισε η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, σε συνάντηση που είχε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, με την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Αγγελέτος, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Παναγιώτου και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Βασίλης Νιζάμης.

Ο κ. Αγγελέτος, εξήγησε στην Υφυπουργό ότι η Ένωση αριθμεί πάνω από 800 μέλη κι είναι αδιανόητο, όλες οι χώρες να έχουν πλαίσιο λειτουργίας για τα γραφεία κηδειών κι η Ελλάδα που χάρισε τα φώτα του πολιτισμού, εν έτη 2018 να μην έχει ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο γι’ αυτό τον κλάδο. Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, για την απαξίωση που βιώνει ο κλάδος, κάνοντας λόγο για προκαταλήψεις και ταμπού από τις εκάστοτε διαχρονικά ελληνικές κυβερνήσεις, επισημαίνοντας τον μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που σχετίζονται με τους λειτουργούς κηδειών.

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε η Ένωση το καλοκαίρι, με τον πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Βασίλης Νιζάμης, ανέφερε στην Υφυπουργό ότι, στα 200 χρόνια ίδρυσης του Ελληνικού Κράτος, οι εκάστοτε κυβερνήσεις θέσπισαν μόλις μια υπουργική απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία γραφείων τελετών και συγκεκριμένα την Υγειονομική διάταξη Α1β/2706/28.3.1983, «Περί Ιδρύσεως και Λειτουργίας Γραφείων Τελετών, Φερετροποιειών και Αποθηκών φερέτρων».

Ο ίδιος έχει συντάξει σχέδιο Νόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας με διετής φοίτηση και κανόνες λειτουργίας, την οποία υλοποίησε πρόσφατα η Κύπρος.

Η Υφυπουργός, αναγνώρισε την ανάγκη για ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των γραφείων κηδειών και ζήτησε από την Ένωση, να της προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος, τον οποίον θα παραδώσει η ίδια στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση.

Μάλιστα, η Υφυπουργός, δήλωσε ότι θα παρευρεθεί μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης, στις εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις – Μάρκετινγκ», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Βόλο, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221