22:34
24/01/2020
Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος έκοψε την βασιλόπιτα στη Θεσσαλονίκη (+photos)

Την βασιλόπιτα έκοψε η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην αίθουσα δεξιώσεων “Αναστάσεως του Κυρίου” στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, λειτουργοί από όλη τη Βόρειο Ελλάδα και σε ευχάριστο κλίμα, συζήτησαν ζητήματα του κλάδου, ενώ παράλληλα, ενημερώθηκαν για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια της ΑΑΔΕ.

Πριν την έναρξη της τελετής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη Ελευθεριάδη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή κι είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος Ανατολικής Μακεδονίας και για χρόνια μέλος της Διοίκησης, με πλούσια προσφορά κι έργο. Τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο στη θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο γιος του, Αποστόλης Ελευθεριάδης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών γραφείων Κηδειών Ελλάδος απένειμε τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Δημήτρη Ελευθεριάδη για την προσφορά του στην Ένωση, την οποία παρέλαβε ο συνάδελφος Αλέκος Δελημπαμίδης από την Καβάλα, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο γιος του εκλιπόντος.

Την βασιλόπιτα, ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Μηνάς της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Τα δύο φλουριά της βασιλόπιτας, αντιστοιχούσαν, σε επίσκεψη στην Κύπρο με πληρωμένα μεταφορικά και διαμονή, προσφορά του CDA COLLEGE και ξενάγηση στο Κολέγιο το οποίο κέρδισε ο Ευάγγελος Παυλίδης από το Πολύκαστρο Θεσσαλονίκης και το δεύτερο φλουρί αντιστοιχούσε σε δωρεάν ετήσια συνδρομή της Epsilon Net την οποία κέρδισε η Αθηνά Νταή από την Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Αναφέρθηκε στις δράσεις της Ένωσης τη χρονιά που πέρασε και στους στόχους για το νέο έτος, όπως η ψήφιση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών και ίδρυσης Σχολών Επαγγελμάτων Κηδείας.

Ο κ. Αγγελέτος, κάλεσε τα μέλη της Ένωσης να συστρατευθούν γύρω από το συλλογικό όργανο και να παλέψουν μαζί με τη Διοίκηση για την βελτίωση του κλάδου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μιχάλης Παναγιώτου, αναφέρθηκε στις δράσεις της Ένωσης την περασμένη χρονιά και στις συναντήσεις που έγιναν σε κεντρικό επίπεδο, για να ξεκαθαριστούν ζητήματα σχετικά με τα παραστατικά απόδοσης εξόδων κηδείας του ΕΦΚΑ και του ΟΓΑ.

Χαιρετισμούς κι ευχές για Καλή Χρονιά, απηύθυναν επίσης, ο Νέστωρας Νικολόπουλος Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντώνης Λουκάς Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, ο Θωμάς Κωνσταντέλος Αντιπρόεδρος Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Γιώργος Μποσμαλής εκπρόσωπος του CDA College.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του, ο Μιχάλης Κυριάκου συνάδελφος από την Κύπρο και συμφοιτητής με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Αγγελέτο και τον Αντιπρόεδρο Κεντρικής Μακεδονίας Νέστωρα Νικολόπουλο στο CDA College, αρωγός και υποστηρικτής της Ένωσης. Ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι “Χωρίς εκπαίδευση και νομοθετικό πλαίσιο που το περιμένουμε όπως το Άγιο Φως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ενημέρωση στους λειτουργούς γραφείων κηδειών, για τα νέα δεδομένα ηλεκτρονικών τιμολογίων της ΑΑΔΕ. Την ενημέρωση έκανε η κα. Δημητρίου Λίνα, Sales Manager της Epsilon. Η κ. Δημητρίου, ενημέρωσε για την υποχρεωτική και πιλοτική εφαρμογή ηλεκτρονικής διαβίβασης των παραστατικών εσόδων, μέσω μιας νέας πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, καθώς πλέον όλα τα παραστατικά εσόδων, ακόμη και τα χειρόγραφα θα πρέπει να αναρτώνται ηλεκτρονικά στη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω προγράμματος που οφείλουν να εγκαταστήσουν όλοι οι επαγγελματίες – επιτηδευματίες.

Τέλος,ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Βασίλης Νιζάμης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα δικαστικά δρώμενα Β. Ελλάδος, τι γίνεται με τους φορολογικούς ελέγχους, προσφυγές στα δικαστήρια, δόθηκαν συμβουλές στα γραφεία για την έκδοση φορολογικών παραστατικών και ως προς τα ζητήματα της νομοθεσίας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη, να επικαιροποιηθούν οι επαφές στα υπουργεία για την επίτευξη των στόχων, όπως ο εκσυγχρονισμούς λειτουργίας των γραφείων κηδειών και η δημιουργία σχολών επαγγελμάτων κηδείας.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221