international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
12:09
22/01/2018
Θα τολμούσατε να μπείτε στον «καταραμένο τάφο» στο οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο;

Έναν «καταραμένο τάφο» που περιείχε τα λείψανα των ανθρώπων που έχτισαν τη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας, έδωσαν και πάλι στο κοινό οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει για το κοινό από την ανακάλυψή του σχεδόν πριν από 30 χρόνια.
Η περιοχή χρονολογείται στα 4.5000 πριν και βρίσκεται κοντά στην πυραμίδα της Γκίζας.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αρχαιοτήτων μοιράστηκε την αποκάλυψη στο Instagram με μια φωτογραφία της περιοχής, λέγοντας «Άνοιξε για το κοινό το νεκροταφείο των εργατών στο Οροπέδιο της Γκίζας».

Εμπειρογνώμονες του Υπουργείου εργάζονται για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη του χώρου ως μέρος ενός σχεδίου για το άνοιγμα περισσότερων αρχαιολογικών χώρων στο κοινό για την τόνωση του τουρισμού.
Το έργο ανάπτυξης του Οροπεδίου της Γκίζας περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κέντρου επισκεπτών, διοικητικών γραφείων και αστυνομικών κέντρων τουρισμού. Επίσης, μέρος της πρώτης φάσης του σχεδίου είναι να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι γύρω από το οροπέδιο και εκείνοι που συνδέουν την πύλη εισόδου με την έξοδο.

Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει ένα νεκροταφείο εργαζομένων μαζί με τους τάφους του επιβλέποντος του βασιλικού παλατιού, τον επιβλέποντα των κατασκευαστών και ένα εξέχων πρόσωπο που θάφτηκε μαζί με τους εργάτες, σύμφωνα με το Newsweek.

Ο χώρος ήταν κλειστός από το 1990
Οι αρχαιολόγοι από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων πιστεύουν πως ο άνδρας που επέβλεπε τους εργάτες καταράστηκε το νεκροταφείο για να προστατεύσει τους νεκρούς από τους κλέφτες.

Στο βιβλίο του « Valley of the Golden Mummies», ο αρχαιολόγος Ζάχι Χαβάς, λέει πως οι τάφοι των χτιστών της Μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας περιελάμβαναν την προειδοποιητική πινακίδα: «Όλοι οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτό τον τάφο και κάνουν κακό εναντίον αυτού του τάφου και τον καταστρέφουν, ας έρθουν αντιμέτωποι με τον κροκόδειλο στο νερό και τα φίδια στη γη. Είθε οι ιπποπόταμοι να στραφου εναντίον τους στο νερό και ο σκορπιός στην ξηρά».

Ο τάφος του επιβλέποντος του βασιλικού παλατιού, γνωστού ως Nefer Thieth, διατηρήθηκε καλά και βρέθηκε να έχει δύο ψεύτικες πόρτες και επιγραφές κατά μήκος των τειχών,αναφέρει το Newsweek. Είχε δύο συζύγους και δεκαοχτώ παιδιά.

Εκτός από το άνοιγμα των τριών τάφων, ο Άσραφ Μοχί, γενικός διευθυντής των επιπτώσεων των πυραμίδων της Γκίζας, δήλωσε ότι άλλοι δύο τάφοι που ανακαλύφθηκαν στο ίδιο κοιμητήριο, έχουν ανοίξει και πάλι τις πύλες τους – συμπεριλαμβανομένου του τάφου του Khufu Khaf, του γιου του βασιλιά Khufu, ο οποίος βασίλευσε μεταξύ 2589-2566 π.Χ.
Ο άλλος τάφος είναι του Seshem Nefer 4, ο οποίος χρονολογείται στην έκτη δυναστεία, περίπου το 2340 π.Χ.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/373240/tha-tolmoysate-na-mpeite-ston-katarameno-tafo-sto-oropedio-tis-gkizas-stin-aigypto

international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logointernational-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
SMS 13033
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου 
με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221
Top