15:12
26/03/2020
Ισπανία «Οι γιατροί καλούν τους συγγενείς των ασθενών για να αποχαιρετίσουν τα παιδιά τους»

Η κατάσταση στην Ισπανία παραπέμπει πλέον στην Ιταλία, με χιλιάδες νεκρούς και εικόνες χάους στα νοσοκομεία της ιβηρικής χώρας, η οποία πλήττεται από τον κορονοϊό.

Δραματικές εικόνες μεταφέρει από την Ισπανία ο Βαγγέλης Παπουτσιδάκης, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της Καταλονίας, εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο ίδιος περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην ιβηρική χώρα, κάνοντας λόγο για 6.500 κρούσματα ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το 97% των κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Καταλονίας είναι ήδη γεμάτα.

«Το μόνο καλό είναι ότι η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει ό,τι ιδιωτικό νοσοκομείο υπάρχει, συν κάποια ξενοδοχεία που έχουν γίνει νοσοκομεία για τα πιο ελαφριά περιστατικά»
Παρότι ο ίδιος εργάζεται ως αθλίατρος, ξεκαθαρίζει ότι πλέον στα ισπανικά νοσοκομεία δεν υπάρχουν ειδικότητες.

«Ακόμα και οι ορθοπεδικοί βλέπουν κορονοϊό. Δεν υπάρχουν άλλα περιστατικά, μόνο κορονοϊός»
Επισημαίνει δε, πως «κάθε μέρα μας λένε ότι το χειρότερο δεν έχει έρθει» και ότι «σε δυο μήνες, έτσι θα είμαστε και πάλι».

«Όταν περνάς την πόρτα των επειγόντων, τελειώνουν όλα» συνεχίζει, σε δραματικό τόνο, ενώ αποκαλύπτει ότι οι γιατροί καλούν με βιντεοκλήση τους συγγενείς όσων πρόκειται να διασωληνωθούν για να αποχαιρετίσουν τα παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία «πληρώνει» τον δεύτερο μεγαλύτερο φόρο αίματος σ’ όλο τον κόσμο, μετά την Ιταλία, έχοντας πάνω από 3.600 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221