10:13
25/11/2019
Ισραηλινή εφαρμογή πλοήγησης σε νεκροταφεία

Μια ισραηλινή εφαρμογή παρέχει φωνητικές οδηγίες στους χρήστες για να βοηθά τους επισκέπτες σε μεγάλα νεκροταφεία να πλοηγούνται σε αυτά, σε αναζήτηση τάφων αγαπημένων τους προσώπων.

Ο εντοπισμός της ακριβούς τοποθεσίας ενός τάφου για επίσκεψη ή για κηδεία μπορεί να είναι δύσκολος σε ένα μεγάλο νεκροταφείο, το οποίο αλλάζει συνέχεια. Η εφαρμογή «Gravez», που σκοπεύει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, είναι διαθέσιμη μόνο στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή, ωστόσο οι developers της σχεδιάζουν να επεκταθούν διεθνώς.

«Θα αλλάξει τα πάντα» είπε ο Γιεχούντα Χάνφλινγκ, service manager για τη Chevra Kadisha, τον κύριο οργανισμό που επιβλέπει τις εβραϊκές ταφές στο Ισραήλ. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πάει σε τάφους για χρόνια και θέλουν να φτάσουν εκεί χάνονται επειδή έχουν προστεθεί τάφοι και διαδρομές παντού» είπε ο Χάνφλινγκ.

Η Chevra Kadisha άρχισε να λειτουργεί την εφαρμογή τον Σεπτέμβριο.

Η Corido, που ανέπτυξε την εφαρμογή, χρησιμοποίησε drones και εργαλεία image processing για τη χαρτογράφηση άνω των 1,3 εκατομμυρίων τάφων σε 30 νεκροταφεία στο Ισραήλ, για πλοήγηση πεζών και οχημάτων, είπε ο Γκάι Λιάνι, συν-διευθύνων σύμβουλος της Corido.

«Χαρτογραφούμε όλα τα γεωγραφικά στοιχεία, τις διαδρομές, τα σημεία ενδιαφέροντος, οτιδήποτε περιγράφει το περίγραμμα του νεκροταφείου» είπε ο Λιάνι, προσθέτοντας πως οι διαχειριστές των νεκροταφείων ενημερώνουν συνέχεια το σύστημα.

Ένα νεκροταφείο που περιέχει κατά μέσο όρο 30.000-40.000 τάφους μπορεί να χαρτογραφηθεί μέσα σε μερικές ημέρες. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για τους ιδιώτες, ωστόσο οι διαχειριστές των νεκροταφείων πρέπει να αγοράσουν το σύστημα. Η τιμή εξαρτάται από την έκταση του νεκροταφείου.

Επίσης, η εφαρμογή μπορεί να υποδείξει κοντινές θέσεις στάθμευσης και να προβάλει στην οθόνη προσευχές που λέγονται στους τάφους. Οι developers σκοπεύουν στο μέλλον να παρέχουν υπηρεσίες επί πληρωμή όπως παραδόσεις λουλουδιών ή καθαρισμό και ανακαίνιση μνημάτων.

Πηγή

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221