12:53
01/03/2016
Κίνα: Πληρώνουν 20.000 δολάρια για τους «γάμους στον άλλο κόσμο»

Ανατριχιαστικό, αλλά αληθινό... Σε επαρχίες της Κίνας ξεθάβουν πτώματα γυναικών για να τα «παντρέψουν» με τους νεκρούς εργένηδες
Μια ανατριχιαστική παράδοση κυριαρχεί εδώ και 3.000 χρόνια στις απομονωμένες αγροτικές περιοχές της Κίνας. Σύμφωνα με τους ντόπιους, αν πεθάνει κάποιος άντρας χωρίς να παντρευτεί το πνεύμα του θα παραμένει ανήσυχο και θα επιστρέφει πίσω στην οικογένειά του. Ο νεκρός εργένης είναι «κακοτυχία» για την οικογένεια και αυτό διορθώνεται μόνο με έναν τρόπο, να του βρουν μια νεκρή νύφη!

Με αυτόν τον τρόπο οι Κινέζοι πιστεύουν ότι ο νεκρός του θα ησυχάσει και θα ταξιδέψει με «παρέα» στον άλλο κόσμο. Έτσι, οι οικογένειες των νεκρών εργένηδων πληρώνουν μέχρι και 20.000 δολάρια προκειμένου επιτήδειοι τυμβωρύχοι να ανοίγουν τάφους γυναικών και να παίρνουν τα πτώματα για να τα «παντρεύουν» με τα πτώματα των δικών τους νεκρών. Οι «γάμοι φαντασμάτων» έχουν την δική τους ιεροτελεστία καθώς η «νύφη» θάβεται δίπλα στον «γαμπρό» παρουσία των συγγενών του ενώ μουσικοί παίζουν τύμπανα.
Μόνο στην επαρχία Σάνζι από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν «εξαφανιστεί» από τους τάφους τους 15 πτώματα ενώ συγγενείς έδωσαν συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph και μίλησαν για το περίεργο έθιμο.

«Ποιος να ξέρει πού βρίσκεται η σορός της μητέρας μου», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο 53χρονος Li Fucai, και συνέχισε: «Τώρα είναι μόνο κέρδος για τους κλέφτες».

«Η γιαγιά μου κυκλοφορεί τώρα από χωριό σε χωριό και βασανίζεται στην αιώνια ζωή», δήλωσε στην εφημερίδα η Jiang Chaohui.

Παρά τις προσπάθειες του κομμουνιστικού καθεστώτος να εξαλείψει το παράξενο έθιμο αυτό εξακολουθεί να υφίσταται, ειδικότερα στις αγροτικές περιοχές της χώρας, παρόλο που ο σεβασμός των νεκρών προγόνων αποτελεί κανόνα στην κινεζική παράδοση.

Πηγή:http://www.protothema.gr/world/article/557320/kina-plironoun-20000-dolaria-gia-na-padreuoun-tous-nekrous-ergenides-me-gunaikeia-ptomata/

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221