14:18
18/10/2018
Κίνα: Χάος με τις «πράσινες κηδείες» - Οι αρχές καταστρέφουν φέρετρα - Προσπαθούν να επιβάλουν την αποτέφρωση

Ένα πραγματικό δράμα εξελίσσεται σε πολλές επαρχίες της Κίνας. Η τοπική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή την απαγόρευση της ταφής των νεκρών και επιβάλλει την αποτέφρωσή τους. Ως εκ τούτου οι αρχές έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία καταστροφής φερέτρων προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών.

Τα δραστικά μέτρα ξεκίνησαν από την νοτιοανατολική επαρχία Τσιανγκσί στις αρχές του έτους και οι τοπικές αρχές σκοπεύουν μέχρι τον Σεπτέμβριο να καταστήσουν την αποτέφρωση υποχρεωτική. Η αιτιολογία των αρμοδίων είναι πως πρόκειται για την μοναδική λύση προκειμένου να διαφυλαχτεί η γη δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη επαρχία ζουν περισσότεροι από 45 εκατομμύρια άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνεται μέσω φωτογραφιών η αποφασιστικότητα των αρχών οι οποίες εισβάλλουν στα σπίτια, κατάσχουν τα φέρετρα που οι ιδιοκτήτες έχουν στην κατοχή τους για την αναπόφευκτη στιγμή, τα κατάσχουν και στη συνέχεια τα καταστρέφουν με μπουλντόζες.
Ωστόσο οι κάτοικοι δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την παράδοσή τους και οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πραγματικά τραγικές. Άνθρωποι πηδούν μέσα στα φέρετρα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους αστυνομικούς οι οποίοι δια της βίας προσπαθούν να τους βγάλουν μέσα από αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, στην πλειονότητά τους φτωχοί, αποταμίευαν όλη τους τη ζωή για να αγοράσουν φέρετρα για τις οικογένειές τους. Επίσης είθισται όταν κλείνουν τα 60 έτη ζωής να αγοράζουν φέρετρα τα οποία και κρατούν στο σπίτι καθώς πιστεύουν ότι θα τους φέρουν καλοτυχία και μακροζωία.

Παράλληλα με την απαγόρευση των φερέτρων οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν και τις επιτάφιες πλάκες.
Μια ακόμη πληροφορίες έχει αναστατώσει τους κατοίκους καθώς διάφορα ειδησεογραφικά μέσα μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν τις αρχές να ξεκινούν την εκταφή σωρών τις οποίες επίσης θα αποτεφρώσουν, μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει βίντεο και φωτογραφίες των οποίων ωστόσο η αυθεντικότητα δεν μπορεί να εξακριβωθεί.

Σε μια προσπάθεια της τοπικής κυβέρνησης να προχωρήσει με την εναλλακτική της ταφής αποτέφρωση σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος έχει αρχίσει να αποζημιώνει όσους εθελοντικά παραδίδουν τα φέρετρα που έχουν στο σπίτι τους έναντι 2.000 yuan δηλαδή περίπου 290 δολάρια.

Οι «πράσινες κηδείες» θα επιβληθούν τελικά εκτιμούν αναλυτές αλλά επισημαίνουν πως θα η μετάβαση θα πρέπει να γίνει με σεβασμό προς την παράδοση και ζητούμενο είναι να βρεθεί αυτή η ισορροπία.

Πηγή:RT - https://www.huffingtonpost.gr/entry/kina-chaos-me-tis-prasines-kedeies-oi-arches-katastrefoen-feretra-prospathoen-na-epivaloen-ten-apotefrose_gr_5b63f0c7e4b0fd5c73d8162f

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221