12:42
03/08/2016
Κινέζος οργάνωσε την κηδεία του για να δει πόσοι θα τον τιμήσουν με την παρουσία τους

Ο 66χρονος Ζανγκ Ντεγιάνγκ απέστειλε προσκλητήρια και υποδέχθηκε μπροστά στον... τάφο του, τους «καλεσμένους» του - Παραβρέθηκαν πάνω από 40 συγγενείς και φίλοι, αλλά και δεκάδες περίεργοι
Στην κινεζική κουλτούρα, ο θάνατος έχει την ίδια αξία με τη ζωή. Ως εκ τούτου, οι Κινέζοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην οργάνωση της διαδικασίας που θα τους οδηγήσει στον... άλλο κόσμο, προετοιμάζοντας εκείνη την ημέρα από τότε που ενηλικιώνονται. Ένας 66χρονος, ωστόσο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τί έκανε; Οργάνωσε την κηδεία του, με σκοπό να... διαπιστώσει πόσοι θα τον τιμήσουν με την παρουσία τους!
Ο Ζανγκ Ντεγιάνγκ δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε ποτέ παιδιά. Φτάνοντας σε ηλικία 66 ετών, άρχισε να αισθάνεται το... κάλεσμα στον άλλο κόσμο, καθ' ότι ήταν ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος, με επιβαρυμένη υγεία. Η αγωνία του για την εκτίμηση που τρέφουν συγγενείς και φίλοι απέναντι στο πρόσωπό του, τόν ώθησε να οργανώσει την ψεύτικη κηδεία του. Έστειλε προσκλητήρια σε συγγενείς και φίλους, έσκαψε έναν τάφο στο σημείο που έχει προγραμματίσει να «κοιμηθεί» και φόρεσε το παραδοσιακό ένδυμα των νεκρών, περιμένοντας τους «καλεσμένους» του σε ένα άκρως ιδιόμορφο event.
Ο κύριος Ζανγκ είχε προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία της πόλης Ριζάο, στην επαρχία Σαντόνγκ, βοηθώντας πολύ κόσμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, τα οποία δεν ήταν και λίγα. Ξόδεψε, λοιπόν, άλλα 16.000 γουάν, δηλαδή περίπου 2.500 ευρώ, ώστε να δει ιδίοις όμμασι, πόσοι από εκείνους που βοήθησε θα τον τιμούσαν όταν πλέον δεν θα βρισκόταν σε τούτο το μάταιο κόσμο.

«Χρειαζόταν μία απόδειξη της ύπαρξής του», δήλωσε ένας από τους συγγενείς του. Στην ψεύτικη κηδεία του 66χρονου άνδρα, παραβρέθηκαν πάνω από 40 συγγενείς και φίλοι, αλλά και πάνω από 100 άλλοι κάτοικοι της περιοχής, καθαρά από περιέργεια.

Ο συνολικός αριθμός των παριστάμενων δεν φάνηκε να ικανοποιεί τον κύριο Ζανγκ, καθώς όπως δήλωσε «θυμάμαι τουλάχιστον 20 συγγενείς ακόμα, τους οποίους δεν είδα στην τελετή».
Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/554518/kinezos-organose-tin-kideia-tou-gia-na-dei-posoi-tha-ton-timisoun-me-tin-parousia-tous/

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221