07:48
14/04/2020
Κλειδώνουν τα νεκροταφεία ενόψει Μεγάλης Παρασκευής - Θα μείνουν ανοικτά μόνο για την τέλεση εξόδιων ακολουθιών για στενό κύκλο συγγενών

Κλείνουν λόγω πανδημίας τα νεκροταφεία ενόψει Μεγάλης Παρασκευής ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση και ο συνωστισμός των ανθρώπων που κατά παράδοση συρρέουν αυτές τις ημέρες στους χώρους ταφής.

Σύμφωνα με την παράδοση τη Μεγάλη Παρασκευή στα νεκροταφεία όλης της χώρας τα μνήματα ανθοστολίζονται από τους οικείους των νεκρών και ο Επιτάφιος περνά ανάμεσα από τα μνήματα.

Όμως ο κορονοϊός και η επικινδυνότητα της πανδημίας άλλαξε το σχεδιασμό. Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Σκιαδάς ανακοίνωσε ότι τα τρία κοιμητήρια του Δήμου θα μείνουν κλειστά τις επόμενες μέρες.

Το σφράγισμα θα γίνει από Μεγάλη Τρίτη και θα διαρκέσει όσο κρατούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Θα μείνουν ανοικτά μόνο για την τέλεση εξόδιων ακολουθιών και μόνο για τον στενό κύκλο συγγενών που προβλέπεται.

Σε άλλες περιοχές της Αττικής, οι δήμοι λαμβάνουν αντίστοιχες αποφάσεις να κλείσουν τα κοιμητήρια από την Μεγάλη Πέμπτη έως την Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί η αθρόα προσέλευση κοινού σύμφωνα με την παράδοση των ημερών.

Στην Αθήνα, όμως, θα ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης και θα επεκταθούν χρονικά καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες να μπαίνει πολύς κόσμος ακόμη και επισκέπτες με ποδήλατα για να κάνουν βόλτα στους χώρους των κοιμητηρίων.

Αρχική φωτογραφία Α Νεκροταφείο – Πηγή:  wikipedia

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221