14:35
20/03/2020
Κορονοϊός: Έβδομος νεκρός στην Ελλάδα

Ακόμη έναν νεκρό μετρά η χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο 85 ετών από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο και είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο άτυχος άνδρας είχε, όπως και τα υπόλοιπα έξι θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου που έχουν μπει σε καραντίνα.

Επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα αυτή εξέλιξη αναμένονται κατά την καθιερωμένη απογευματινή (18:00) ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

46 νέα κρούσματα - 464 ο συνολικός αριθμός

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 46, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 464.

Πιο αναλυτικά 72 ορίζονται ως "απροσδιόριστα", κρούσματα που αφορούν δηλαδή σε πιθανή εγχώρια μετάδοση, 78 νοσηλεύονται και 16 παραμένουν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Μέχρι σήμερα η χώρα μας μετρά επτά νεκρούς από τη νόσο, ενώ 19 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα.

Χθες, ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε την εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα (καθ. Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών) ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 κρούσματα "αλλά με αρκετή αβεβαιότητα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σε 3 μήνες τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου από τις ΗΠΑ

Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα χορηγηθεί σε 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις.

«Ήδη, 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η θνητότητα του κορονοϊού στους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα παραμένει κάτω από 1%. Όπως ανέφερε, στόχος του υπουργείου είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για όλους τους ασθενείς.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221