18:41
28/03/2020
Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα - 1061 ασθενείς συνολικά - 32 νεκροί

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1061. 

Συνολικά έχουν καταγραφεί 32 θάνατοι στη χώρα μας. Εξ αυτών, οι 25 είναι άνδρες και επτά είναι γυναίκες. 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνομένοι. Η μέση ηλικία των ασθενών είναι τα 66 έτη. Από τα κρούσματα τα 12 ήταν γυναίκες, ενώ 5 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Συνολικά έχουν γίνει 14.363 διαγνωστικά τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο, ενώ υπογράμμισε πως η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους πάσχοντες.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία για το νοσηλευτικό προσωπικό και όλες τις άλλες ειδικότητες για τη μάχη που δίνουν απέναντι στον κορωνοϊό.

Όσον αφορά τις νεότερες μελέτες για την ουσία κολχικίνη και την πιθανότητα να προκαλεί καρδιακές βλάβες ο ιός, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι όντως ισχύει πως προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά, ωστόσο, οι έρευνες είναι ελπιδοφόρες. Οι έγγυες χρήζουν ειδικής παρακολούθησης, τόνισε. 

Ωστόσο, το φάρμακο αυτό θα πρέπει να δίνεται υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση, καθώς έχει παρενέργειες.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, Ισπανία και ΗΠΑ, όπου υπάρχει έξαρση του ιού ο καθηγητής επεσήμανε ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψην την κατάσταση και να μην το αντιμετωπίζουμε με χαλαρότητα.

«Είναι σίγουρο ότι όταν αψηφίσουμε τον εχθρό αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο ιος μπορεί να προσβάλει τον καθένα μας. Όσο ο ιός είναι εδώ υπάρχει απειλή. Αν λίγο χαλαρώσεις θα σου ξαναεπιτεθεί με μανία.» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221