18:19
06/05/2020
Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 147 οι νεκροί

Στα 2.663 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 21 νέα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο με τον συνομικό αριθμό να ανέρχεται 147.

Τα 11 από τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμη, 36 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι ενώ 82 είναι εκτός ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Αναφορικά με τον τρόπο καταγραφής των θανάτων, ο κ. Τσιόδρας είπε αρχικά ότι η ταξινόμηση τους γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οποιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου και πως στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων.

«Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορωνοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας.

Σε μια ευχάριστη είδηση, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σε ανακοίνωση Ολλανδών επιστημόνων παρουσιάστηκε ανθρώπινο αντίσωμα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιού. «Ο καλός αερισμός σημαντική παράμετρος στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού», σημείωσε.

Αναφορικά με τα ομαδικά αθλήματα, ο κ. Τσιόδρας απάντησε πως δεν μπορεί να τοποθετείται η επιτροπή. «Η ατομική άθληση δεν απαγορεύεται και φυσικά δεν απαγορεύεται η ατομική άθληση. Συζητήσαμε για αθλήματα με επαφή. Δεν είναι ώρα να ξεθαρέψουμε πέρα από τη σωματική άθληση».

Κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή
Παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως είναι συλλογική η προσπάθεια άρσης των μέτρων. «Πρέπει όμως να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Τα πάντα κρίνονται στη λεπτομέρεια».

Συνέχισε λέγοντας πως η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Τρίτης έκανε ελέγχους σε όλη τη χώρα για περιπτώσεις take away ποτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε με αυστηρό τόνο για όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Παρασκευή, λέγοντας πως οι εικόνες παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού.

«Δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους ειδικούς, αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή η οποία θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας.

Αντίστοιχα μέτρα θα παρθούν και σε άλλες περιοχές, εάν κριθεί απαραίτητο.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221