18:28
23/04/2020
Κορωνοϊός: 55 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Στους 125 οι νεκροί

Στα 2.463 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 55 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους 125 καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις ακόμη ασθενείς.

Την ίδια ώρα, 57 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, 52 είναι διασωληνωμένοι και έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.

Όπως είπε ο καθηγητής, τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες και σημείωσε πως «στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε», είπε.

Οδηγίες Τσιόδρα για τη χρήση της μάσκας
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χρήση υφασμάτινων μασκών, λέγοντας πως θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα ακολουθήσουν οδηγίες.

Επανέλαβε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση της μάσκας. «Η χρήση της δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε αν αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε.

Ακόμη, σημείωσε πως η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως πρόσωπο, μύτη και στόμα, το κάθε άτομο να πλένει χέρια πριν και αφού αφαιρέσει τη μάσκα, να μην αγγίζει το μπροστά μέρος της μάσκας, αν είναι μιας χρήσης να την απορρίπτει, ενώ αν ξαναχρησιμοποιείται να πλένεται συχνά στους 60 βαθμούς με σύνηθες απορρυπαντικό.

Παράταση των μέτρων - Σταδιακά η επιστροφή στην καθημερινότητα
Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως υπάρχει παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου.

Σημείωσε πως θα υπάρχει σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα.

«Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης, θα συνεχίσουμε να έχουμε νεα κρούσματα, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε, έχουμε δρόμο μπροστά μας», είπε.

Στους επόμενους δύο μήνες, Μάιο και Ιούνιο θα υπάρξουν σταδιακές φάσεις άρσης των μέτρων, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Θα αξιολογούμε κάθε βδομάδα την κατάσταση και όταν χρειαστεί θα βάζουμε φρένο».

Όπως είπε, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παρατείνεται η καραντίνα στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας
Αναφερόμενος στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας ανακοίνωσε πως η καραντίνα ισχύει έως τις 30 Απριλίου.

Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους καθώς τα 177 επαναληπτικά δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά.

Για ακόμη μια φορά, κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221