23:09
20/11/2020
Με επιτυχία το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος για τη διαχείριση νεκρών από Covid-19

Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος το πρώτο διαδικτυακό δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Η διαχείριση νεκρών από Covid-19, από το νοσοκομείο έως το νεκροταφείο», όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας.

Στο σεμινάριο, συμμετείχαν μέλη και μη μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό και την Κύπρο, καθώς και καθηγητές από το Κολέγιο CDA.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα διαδικτυακά σεμινάρια για διάφορα ζητήματα του κλάδου.

Με τη σειρά του, ο κ. Λέων αναφέρθηκε στις οδηγίες που συντάχθηκαν κι ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, για την μεταθανάτια διαχείριση των σορών, τονίζοντας ότι “Η ασθένεια αυτή ήταν κάτι το εντελώς άγνωστο για όλους μας και οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες. Όσο εξελίσσεται η νόσος την μαθαίνουμε κι εμείς”.

Ο κ. Λέων, αναφέρθηκε στα όργανα που πλήττονται από τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι τόσο τα rapid tests όσο και τα μοριακά μπορούν να γίνουν και μεταθανάτια. Αναφορά έγινε και στα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται για τις λοιμώδεις ασθένειες και στις ταριχεύσεις.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, απάντησε στις ενδιαφέρουσες όπως τις χαρακτήρισε ερωτήσεις των συμμετεχόντων που αφορούσαν μεταξύ άλλων σε θανάτους εκτός ιδρυμάτων (νοσηλευτικά – γηροκομεία κ.α.), στην αντιμετώπιση των σορών ως εν δυνάμει φορέων του ιού, στις νεκροτομές,

Η συμμετοχή ήταν ανέλπιστα μεγάλη κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα συμμετέχοντες να μείνουν εκτός διαδικασίας. Για το λόγο αυτό, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών δεσμεύεται ότι θα επαναλάβει το συγκεκριμένο σεμινάριο σε επόμενο χρόνο, προκειμένου να καλύψει όλους όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221