09:19
06/07/2022
Με το πτυχίο στο χέρι οι νέοι ταριχευτές στην Ελλάδα - photos

Σε μία πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου η ορκωμοσία αποφοίτησης των λειτουργών κηδειών και των ταριχευτών στο Κολέγιο CDA της Πάφου.

Ανάμεσα στους πτυχιούχους και πολλά μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, είναι πλέον πιστοποιημένοι πτυχιούχοι λειτουργοί γραφείων κηδειών και ταριχευτές – οι πρώτοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες του κλάδου στην Ελλάδα.

Μετά τη διετής φοίτησή τους στο Κολέγιο, αποφοίτησαν κι ορκίστηκαν οι κ.κ. Παναγόπουλος Παναγιώτης που αρίστευσε, Παντέλης Χρήστος , Τσιντζέλης Χριστόφορος , Μπάλλας Ελευθέριος , Αγγελέτος Σωτήριος - Γεώργιος και Χρόνης Βασίλειος.
Το πτυχίο του ταριχευτή, έλαβαν μετά από έναν επιπλέον χρόνο σπουδών οι κ.κ. Αγγελέτος Νικόλαος που αρίστευσε, Καραμαριά Χριστίνα , Νικολόπουλος Νέστωρας , Κυριάκου Χριστίνα, Πετσανούκης Χρήστος και Κυριάκου Μιχάλης.

Η Διοίκηση του Κολεγίου ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους πιστοποιημένους επαγγελματίες λειτουργούς κηδειών και ταριχευτές και να επιτελέσουν το λειτούργημα που επέλεξαν με σεβασμό κι επαγγελματισμό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ο οποίος εκτός από το πτυχίο του λειτουργού κηδειών έλαβε και το πτυχίο του ταριχευτή δήλωσε μεταξύ άλλων “Παλεύουμε για χρόνια με τα αρμόδια υπουργεία τη θεσμοθέτηση σχολών επαγγελμάτων κηδείας στην Ελλάδα, προκειμένου οι συνάδελφοι να πιστοποιούνται για τις γνώσεις τους μέσω εκπαίδευσης από καταρτισμένους επιστήμονες. Η Κύπρος το έκανε πράξη με τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου. Δυστυχώς η Ελλάδα το 2022, δείχνει ότι βρίσκεται πολύ μακριά από το παράδειγμα της Κύπρου. Πλέον η χώρα μας διαθέτει πιστοποιημένους και καταρτισμένους λειτουργούς κηδειών αλλά και ταριχευτές. Συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες να πιέζουμε προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να γίνει πράξη ένα χρόνιο αίτημα. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Κολεγίου της Πάφου και όλους τους καθηγητές, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια μας μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους”.

Δείτε φωτό

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221