19:45
20/06/2019
Νέες μεθόδους ταφής αναζητούν οι Κινέζοι γιατί δεν υπάρχει χώρος για νεκροταφεία

Εξαιρετικά ακριβή υπόθεση είναι η ταφή στην Κίνα, αρκεί να μπορείς να βρεις ελεύθερο τάφο.

Η έλλειψη γης είναι τόσο μεγάλη, που οι Αρχές προωθούν πλέον την καύση των νεκρών, ενώ στη Σαγκάη χρηματοδοτούν ακόμα και την ταφή στη θάλασσα…

Η μέση τιμή για έναν τάφο στο Πεκίνο, κυμαίνεται στα 14.000 δολάρια, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 42.000 δολάρια. Σε κάποιες πόλεις, οι οικογένειες αγοράζουν… διαμερίσματα αντί για τάφους, ώστε να έχουν χώρο για τους νεκρούς τους.

Στη Σαγκάη οι δημοτικές Αρχές ενθαρρύνουν την ταφή στη θάλασσα, καλύπτοντας μέρος των εξόδων. Άλλα νεκροταφεία προωθούν την καύση των νεκρών, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους συγγενείς να βρίσκουν το μέρος όπου έχει ταφεί η τεφροδόχος μέσω εφαρμογής στο κινητό τους.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία του Πεκίνου, οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι 2.000 τεφροδόχοι χωρούν στο ίδιο κομμάτι γης, που θα χρειαζόταν για 600 τάφους. Σε αυτού του είδους τις ταφές, τις οποίες ονομάζουν οικολογικές ή πράσινες, οι συγγενείς μπορούν να ανάψουν διαδικτυακά κεριά και να αφήσουν προσφορές online.

Η αλλαγή δεν είναι εύκολη υπόθεση σε μία χώρα, όπου η φροντίδα των νεκρών είναι βασική υποχρέωση των συγγενών και σεβαστή παράδοση εδώ και 2.500 χρόνια. Ομως, η ανεξέλεγκτη δόμηση στην Κίνα, έχει προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις σε γη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για νεκροταφεία. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι τάφοι δεν φτάνουν για όλους.

Έτσι, οι τιμές τους εκτοξεύονται.

Η κυβέρνηση δίνει επίσης, κίνητρα στις τοπικές Αρχές να δημιουργήσουν δημόσια νεκροταφεία και να διαθέτουν τους τάφους σε χαμηλές τιμές για τους κατοίκους.

Πηγή:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221