08:25
13/10/2023
Νομοθετικό πλαίσιο κι εκπαίδευση στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος - photos

Τους στόχους για τη νέα τριετή θητεία έθεσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεοδιάσκεψης στην Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, καλωσόρισε τα μέλη κι ευχήθηκε στο νέο διοικητικό συμβούλιο δύναμη να πράξουμε όπως είπε “τα επόμενα χρόνια και να αναλάβουμε δράσεις και μέσα από διαλογική συζήτηση να προωθήσουμε θέματα του κλάδου”.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μιχάλης Παναγιώτου, ευχήθηκε τα καλύτερα για να πάει η Ένωση ψηλά κι όπως δήλωσε “θέλει πάρα πολύ δουλειά για να φτάσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει. Να διεκδικήσουμε με πλάνο συναντήσεις με τους υπουργούς”.

Ο Αντιπρόεδρος Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος,τόνισε την ανάγκη όπως επεσήμανε “Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Όσον αφορά σε κυβερνητικό επίπεδο πάντα βρίσκαμε τοίχο. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο πιο ουσιαστικό για να δικαιώσει τον αγώνα τόσο καιρών. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά. Πρέπει όλοι οι αντιπρόεδροι να αναδείξουμε τα προβλήματα των περιοχών μας”.

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης, Βασίλης Νιζάμης στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων “Η Ένωση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα γιατί μικρά βήματα έχουν γίνει. Ζητήσαμε τη δημιουργία σχολής μέχρι και κανονισμό λειτουργίας σχολής ετοιμάσαμε, μιλήσαμε για νεκροφόρες και νεκροθαλάμους. Ανοίξαμε μία “ομπρέλα” θεμάτων που αν είχαν περάσει κι είχαν γίνει πράξη, τώρα θα μιλούσαμε για μία εκ θεμελίων πιο ουσιαστική λειτουργία για τη νέα γενιά που έρχεται. Δυστυχώς είναι ζήτημα ανθρώπων και συγκυριών. Θέλουμε ανθρώπους να αντιμετωπίζουν όλο το αντικείμενο με την ίδια σοβαρότητα όπως εσείς. Χρειάζεται να γίνει προγραμματισμός, για το ποιες συναντήσεις θα γίνουν με ποιους”, ενώ άσκησε κριτική για το γεγονός ότι ένα γραφείο τελετών δεν επιτρέπεται να έχει φέρετρα.

Ο Αντιπρόεδρος Θεσσαλίας & Οικονομικός Επόπτης Θωμάς Κωνσταντέλος, έκανε λόγο για μια τριετία αλλαγών στον κλάδο, αρκεί όπως είπε “να είμαστε μαχητές στον αγώνα που θα κάνουμε γιατί θα είναι αγώνας και θα μπορούμε να κάνουμε πολλά”.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων – Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανίας) & Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης Αντώνης Λουκάς, ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του καλή θητεία και πρότεινε να αξιοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να πετύχει η Ένωση σειρά ζητημάτων. “Πρέπει να κινηθούμε στοχευμένα. Υπάρχει αισιοδοξία. Πιστεύω ότι υπάρχει από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση η πρόθεση να κάνει πράγματα κι υπάρχει αισιοδοξία. Υιοθετώ την άποψη ότι, αυτή η θητεία μπορεί να μας πάει στην επόμενη ημέρα” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Αγγελέτος, δεσμεύτηκε ότι, θα ακολουθήσουν κι άλλα Δ.Σ. κι όπως δήλωσε “Πάμε στοχευμένα για το νομοθετικό πλαίσιο και το κομμάτι της εκπαίδευσης. Θα δημιουργήσουμε ομάδες εργασίες που θα “τρέξουν” τα ζητήματα. Οι αντιπρόεδροι θα συγκεντρώσουν τα προβλήματα κατά τόπους για να μπορέσουμε να τα επιλύσουμε. Θα διοργανώσουμε και σεμινάρια και θέλουμε προτάσεις για τη θεματολογία”.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221