12:59
22/03/2016
Οι νεκρές νύφες της Κίνας: Τις ξεθάβουν και τις πωλούν σε πλούσιες οικογένειες για «καλή τύχη»

Ένα μακάβριο μεσαιωνικό έθιμο επανεμφανίστηκε στην Κίνα, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Για να αποφύγουν την κακοτυχία, οικογένειες ανδρών που πέθαναν χωρίς να έχουν παντρευτεί, αγοράζουν νεκρές «νύφες» από τη μαύρη αγορά για να τις θάψουν μαζί με το μέλος της οικογενείας τους.
Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πλουτίσει στην Κίνα ξεθάβοντας πτώματα γυναικών από νεκροταφεία, τα οποία ντύνουν με νυφικά και στη συνέχεια πωλούν σε πλούσιους Κινέζους που θέλουν να εξευμενίσουν τα πνεύματα των νεκρών ανύπαντρων συγγενών τους. Σύμφωνα με μια μεσαιωνική κινεζική παράδοση, είναι κακοτυχία να πεθαίνει ένας άνδρας χωρίς να έχει πρώτα παντρευτεί. Γι' αυτό τον λόγο, σε παλαιότερες εποχές οι Κινέζοι συνήθιζαν να κλέβουν πτώματα γυναικών, τα οποία πάντρευαν με τους νεκρούς συγγενείς τους.
Το 1949 ο Μάο απαγόρευσε την συγκεκριμένη παράδοση. Τότε πολλοί άρχισαν να χρησιμοποιούν κούκλες αντί για πραγματικές γυναίκες για να εξευμενίσουν τα πνεύματα. Παρόλα αυτά, πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μοναδική λύση στο να αποφύγουν την κακοτυχία είναι να χρησιμοποιήσουν μια γυναίκα -που κάποτε είχε- σάρκα και οστά. Σύμφωνα με την Daily Mail, τα τελευταία χρόνια πολλοί νεόπλουτοι καταφεύγουν στη μαύρη αγορά για να βρουν «νεκρές νύφες». Η τιμή τους κυμαίνεται στα 50.000 γουάν, δηλαδή σχεδόν 7.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία περίπτωση ένας άνδρας σκότωσε την γυναίκα του προκειμένου να την πουλήσει σε μια οικογένεια.
Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 30 πτώματα γυναικών έχουν κλαπεί τα τελευταία τρία χρόνια στην επαρχία Shanxi's Hongtong, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο στις οικογένειες των γυναικών που εξαφανίστηκαν από τους τάφους τους μέσα σε μια νύχτα. Για αυτό τον λόγο, πολλές οικογένειες προσλαμβάνουν φρουρούς για να φυλάσσουν τους οικογενειακούς τους τάφους ή τοποθετούν κάμερες ασφαλείας στα νεκροταφεία.
Πηγή:http://www.huffingtonpost.gr/2016/03/03/diethnes-kina-nekri-nyfi_n_9376184.html

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221