13:13
19/04/2016
Οι πολυτελείς τάφοι στις Φιλιππίνες, με κουζίνα και air condition!

Στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, στη Μανίλα, οι νεκροί έχουν καλύτερα «σπίτια» από τους ζωντανούς! Οι περισσότερες μάλιστα από τις «κατοικίες» διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, μπάνια, ακόμα και κρεβατοκάμαρες έτσι ώστε οι συγγενείς να μπορούν να κοιμηθούν στους χώρους, δίπλα στους νεκρούς. Καλώς ήρθατε στο ιδιόμορφο κινέζικο νεκροταφείο της Μανίλα, με τους τάφους - επαύλεις που εύστοχα αποκαλούν και «το Μπέβερλι Χιλς των νεκρών».

polyteleis tafoi1
Η γειτονιά που φιλοξενεί το νεκροταφείο, μοιάζει με μια οποιοδήποτε γειτονιά που φαίνεται να έχει τα πάντα. Αρχικά, ιδρύθηκε όταν οι ισπανοί άποικοι απαγόρευσαν στην κινεζική κοινότητα να κάνει χρήση των νεκροταφείων των Καθολικών και έτσι αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν τα δικά τους. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο, όπου εύπορες κινεζικες οικογένειες δημιούργησαν μικρές «επαύλεις» γύρω από τους τάφους έτσι ώστε να σιγουρευτούν ότι οι δικοί τους άνθρωποι, θα έχουν μια άνετη «ζωή» ακόμα και μετά το θάνατο.
Όπως αναφέρουν ταξιδιωτικά πόρταλ, συνηθίζεται για τους Κινέζους να επισκέπτονται για μέρες τους νεκρούς τους, τοποθετώντας στις μεταθανάτιες «βίλες» οικιακούς εξοπλισμούς, όπως τηλεοράσεις, καναπέδες, τουαλέτες, και air conditions… Μερικοί μάλιστα, ζουν μόνιμα σε αυτούς τους χώρους!
Φυσικά, ο χώρος προσελκύει ορδές τουριστών που ζητούν να ξεναγηθούν στους χώρους έναντι ελάχιστων χρημάτων.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2196050/i-politelis-tafi-stis-filippines-me-kouzina-ke-air-condition

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221