14:52
29/03/2020
Πέντε νεκροί σε μία ημέρα στην Ελλάδα - Στους 37 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό

Πέντε ακόμη συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν με κορονοϊό έφυγαν από τη ζωή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 37.

Τις τελευταίες ώρες άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 40χρονο -ο οποίος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό- έναν 62χρονο στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένα 65χρονο που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα, έναν 71χρονο από την Ξάνθη που νοσηλευόταν (επίσης με υποκείμενα νοσήματα) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονταν σε 1.061.

Συμβουλές για όσους μένουν σπίτι

«Είναι σύνηθες να φοβόμαστε για εμάς και τους αγαπημένους μας. Αλλά και για τη βαρύτητα και την έκβασή της. Η μειωμένη επαφή διαταράσσει την καθημερινότητά μας. Μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις. Οι ασθενείς μπορεί να νιώθουν στιγματισμένοι. Έχω κάποιες πρακτικές συμβουλές για τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Έγκυρη ενημέρωση, να σταματήσουμε την συνεχή έκθεση σε ειδήσεις και σε παραπληροφόρηση. Επικοινωνία με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους. Η επικοινωνία αυτή μας στηρίζει την ώρα που δοκιμάζεται ο ψυχισμός μας. Ισορροπημένη διατροφή αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος, σωματική άσκηση. Είναι νόσος που μας αφορά όλους. Λίγοι έχουν ανοσία. Η επικοινωνία των ανθρώπων πρέπει να διατηρηθεί. Απόσταση δεν σημαίνει απομόνωση. Να μην βγούμε φοβισμένοι και χαμένοι», τόνισε….

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221