19:26
19/05/2020
Προς κατάργηση το σύστημα τυχαίας επιλογής στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και Μαλακοπής

Με τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ. του Δήμου Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδη, αρμόδιο για τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και Μαλακοπής, συναντήθηκαν ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νέστορας Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού της Ένωσης Χρήστος Παντέλης και το μέλος της Ένωσης Κωνσταντίνος Ρωμέλιος.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ τέθηκαν ζητήματα του κλάδου των λειτουργών στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό σύστημα τυχαίας επιλογής ταφών που λειτουργεί και στα δύο κοιμητήρια και δημιουργεί προβλήματα για συγγενείς α’ βαθμού και το οποίο είχε ζητηθεί η κατάργησή του, ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να προχωρήσει ο Δήμος στην κατάργηση του συστήματος.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα επαναφοράς κατηγοριών Α’ και Β’ θέσεις όπως προϋπήρχε και λειτουργούσε στο παρελθόν, καθώς και η ενδυμασία των εργατών ταφών – εκταφών.

Και τα δύο κοιμητήρια, χρήζουν άμεσα εργασιών συντήρησης, ανακαίνισης, παρεμβάσεων κι εξωραϊσμού (νεκροστάσια, χώροι υγιεινής, τουαλέτες κ.α.), ενώ κοινό αίτημα των ιερέων των κοιμητηρίων και των λειτουργών κηδειών, είναι να μην τελούνται κηδείες τις Κυριακές, καθότι οι ιερείς των κοιμητηρίων και των ναών των μητροπόλεων ιερουργούν στις ενορίες τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιερέας για ενταφιασμό και παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα με τις ώρες και ταλαιπωρία των συγγενών των θανόντων.

Τέλος, όσον αφορά στο κοιμητήριο Μαλακοπής, κρίνεται απαραίτητη η 24ωρη φύλαξη κι ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρονικού συστήματος επιλογής ταφώνων, καθώς πολλές φορές «κολλάει» το σύστημα.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221