10:35
04/07/2021
Πρωτοποριακό εργαστήριο ταρίχευσης στο Κολέγιο CDA

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά εργαστήρια ταρίχευσης, διαθέτει το Κολέγιο CDA της Κύπρου.

Οι απόφοιτοι του τμήματος επαγγελμάτων κηδείας του Κολεγίου, εκτός από την επίσκεψή τους στις 24 Ιουνίου, στο Νοσοκομείο - Νεκροτομείο της Πάφου, είχαν την ευκαιρία, στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική εξάσκηση Εργαστήριο Ταρίχευσης» με καθηγήτρια την Δρ Ελένη Ζαγγελίδου MD,PhD, MSc Ιατροδικαστή διδάσκων CDA, να έρθουν σε επαφή με το ταριχευτήριο και με όλο τον σχετικό εξοπλισμό που διαθέτει το Κολέγιο.

Σύμφωνα με την κ. Ζαγγελίδου, το εργαστήριο δημιουργήθηκε εξαρχής, σε νέες βάσεις, διαθέτοντας γραφείο, ταριχευτήριο, σύγχρονη, πρωτοποριακή υλικοτεχνική υποδομή, που μπορεί να συγκριθεί με εργαστήρια και νεκροτομεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών, καλύπτοντας τις απαιτήσεις κι άλλων επιστημονικών πεδίων όπως της ιατροδικαστικής και της ιατροδικαστικής εγκληματολογίας.

Οι απόφοιτοι παρακολούθησαν το πρακτικό κομμάτι της ένδυσης, περιποίησης κι αισθητικής αποκατάστασης ενός νεκρού σε πραγματικές σορούς, καθώς και το κομμάτι της οργάνωσης γραφείων κοινωνικών υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι, όποιος φοιτητής του τμήματος επαγγελμάτων κηδείας του Κολεγίου CDA, ολοκληρώσει τη διετή υποχρεωτική φοίτηση κι επιθυμεί να λάβει τον ακαδημαϊκό τίτλο του ταριχευτή, είναι ένας επιπλέον χρόνος φοίτησης – εξειδίκευσης .

Ο ακαδημαϊκός τίτλος που λαμβάνουν οι απόφοιτοι του τμήματος του Κολεγίου, είναι αναγνωρισμένος στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και οι κάτοχοι αυτού, έχουν επαγγελματικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους πτυχιούχους των κρατών – μελών της Ε.Ε.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221