international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
09:12
29/12/2019
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκου Αγγελέτου

Η χρονιά που έφυγε μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, ενώ η χρονιά που έρχεται, μας γεμίζει με ακόμη περισσότερη ευθύνη, για να συνεχίσουμε το έργο που μας εμπιστεύθηκαν τα μέλη μας.

Το 2019, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα από την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, στη διευθέτηση των ζητημάτων απόδοσης εξόδων κηδείας από τον ΟΓΑ και τον ΕΦΚΑ και την ερμηνεία των αντίστοιχων εγγράφων από τους διοικούντες, με συχνές συναντήσεις με Διοικητές, αλλά κι υψηλόβαθμα στελέχη των αρμοδίων Υπουργείων.

Για ακόμη μία χρονιά, η Ένωση συμμετείχε στη Funeral Expo που πραγματοποιήθηκε, ενώ πραγματοποιήθηκαν ημερίδες και συνέδρια για την ενημέρωση των μελών, παραμένοντας πιστοί στους στόχους για συνεχή επιμόρφωσή τους.

Επίσης, ξεκίνησε η  λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου στη Ριτσώνα Χαλκίδας. Οι λειτουργοί γραφείων κηδειών βρισκόμαστε όλο και πιο συχνά μπροστά στο ζήτημα της αποτέφρωσης, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, ενώ με το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, απλοποιούνται πλέον οι διαδικασίες και μειώνεται η ταλαιπωρία για τους οικείους του νεκρού, που μέχρι πρότινος ήταν αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία.

Επιπλέον, η Ένωση παρείχε ενημέρωση στα μέλη της, για τα νέα φορολογικά και οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά, καθώς οι λειτουργοί γραφείων κηδειών, όπως κι όλοι οι επαγγελματίες καλούνται να καταθέτουν ηλεκτρονικά όλα τα παραστατικά σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, πρόσφατα αποχαιρετίσαμε ένα άξιο μέλος της Ένωσής μας, που πραγματικά είχε προσφέρει στον κλάδο.

Πρωταρχικοί στόχοι για την Ένωση, παραμένουν το ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο περί ίδρυσης και λειτουργίας των γραφείων κηδειών, καθώς επίσης και η ίδρυση σχολών επαγγελμάτων κηδείας και δίνουμε καθημερινούς αγώνες σε κυβερνητικό επίπεδο για την θέσπιση αυτών.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ήρθε η ώρα, να αφήσουμε μακριά μικρότητες κι εγωισμούς και να διαπιστώσουμε ότι, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Με πίστη στις δυνατότητες μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να βάλουμε τις βάσεις, για ένα καλύτερο αύριο στον κλάδο.

Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδας κι ο Πρόεδρος Νίκος Αγγελέτος ευχόμαστε σε όλους, υγεία κι ευημερία κι ας αποτελέσει το 2020 την αφετηρία για μια πραγματικά δημιουργική χρονιά.

international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logointernational-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
SMS 13033
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου 
με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221
Top