international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
15:43
30/12/2020
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκου Αγγελέτου

Η φετινή χρονιά θα μείνει “χαραγμένη” σε όλους μας.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, έφεραν στο προσκήνιο ζητήματα, τα οποία διαχρονικά οι λειτουργοί έθεταν προς την Πολιτεία.

Η πανδημία του κορονοϊού, επέβαλλε νέους τρόπους στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο ζωής μας , αλλά κυρίως στον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε στο λειτούργημα που επιτελούμε.


Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ξεκίνησε ένα μεγάλο αγώνα για την προώθηση ζητημάτων και την διεκδίκηση λύσεων, σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και του λειτουργήματος των λειτουργών κηδειών. Το καίριο ζήτημα της αδειοδότησης των ψυκτικών θαλάμων, είναι και θα είναι η προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, αρχές της νέας χρονιάς θα υπάρξει νέα επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για το θέμα αυτό.

Κάνοντας τον απολογισμό αυτής της δύσκολης για όλους χρονιάς, ας μην λησμονούμε ότι, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους νεκρούς είναι στοιχείο πολιτισμού της χώρας, κάτι το οποίο βλέπουμε ότι δυστυχώς, δεν ενστερνίζονται οι κυβερνώντες που κατά καιρούς έχει απευθυνθεί η Ένωση Λειτουργών.

Η Πολιτεία, οφείλει να μας ακούσει και να αποτελέσει την πρώτη ελληνική κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες, που θα ενσκήψει ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα του κλάδου, θεσμοθετώντας το νομοσχέδιο περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών και τις σχολές επαγγελμάτων κηδείας.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι, μέσα από αγαστή συνεργασία της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, έγινε πράξη η πρόταση της Ένωσης, σχετικά με την απόδοση των εξόδων κηδείας κι έξοδα κηδείας ΟΓΑ παρελθόντων ετών, όπου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, λύθηκαν χρόνια προβλήματα και μπήκε τέλος στην ταλαιπωρία πολιτών και γραφείων κηδειών.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, μέσα από συλλογικές κι ενωτικές διαδικασίες, προχώρησε σε εκλογές από τις οποίες αναδείχθηκε η νέα Διοίκηση, και τα όργανα αυτής. Μάλιστα το νέο Δ.Σ., αποτελείται από νέους επαγγελματίες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι ενωμένοι και μακριά από μικροπρέπειες, μπορούμε να αναβαθμίσουμε το λειτούργημα το οποίο υπηρετούμε.

Η χρονιά που έρχεται, μας γεμίζει με ελπίδα και δύναμη αλλά κι ακόμη περισσότερη ευθύνη, για να συνεχίζουμε να παλεύουμε για τον κλάδο και το λειτούργημά μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, οφείλουμε να αποβάλλουμε τον εγωισμό, τα πάθη και τις μισαλλοδοξίες.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αγγελέτος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδας ευχόμαστε σε όλους, το 2021, να αποτελέσει την απαρχή για μια νέα και δημιουργική χρονιά.

international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logointernational-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
Πρόσφατα Άρθρα 
SMS 13033
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου 
με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221
Top