17:31
17/07/2020
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα έξοδα κηδείας

Μετά από ενέργειες της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος και σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία από σήμερα η πλατφόρμα για τα έξοδα κηδείας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι με τη συμβολή της Ένωσης, όπως είχε αναφέρει κι ο ίδιος ο Υπουργός στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου, “μπαίνει μια τάξη” από το 2013 – 2014 στο κεφαλαιώδες ζήτημα των πλαστών συντάξεων και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στην προώθηση ζητημάτων του κλάδου.

Ειδικότερα, άνοιξε η πλατφόρμα για την καταχώρηση των παραστατικών εξόδων κηδείας από τους λειτουργούς γραφείων κηδειών, αλλά και η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης αποζημίωσης για έξοδα κηδείας, σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΚΦΑ).

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία αφορά μόνο τις περιπτώσεις που ο θανών είναι συνταξιούχος.

Στον παρακάτω σύνδεσμο

LINK


 υπάρχουν οδηγίες για την υποβολή αίτησης αποζημίωσης για τα έξοδα κηδείας από τους δικαιούχους, καθώς και για τα παραστατικά που θα πρέπει να υποβάλλουν οι λειτουργοί.


Επίσης, η διαδικασία είναι διαθέσιμη και στους παρακάτω συνδέσμους 

LINK

LINK

Σημείωση: Τα μέλη της Ένωσης θα λάβουν ενημέρωση στα προσωπικά τους email

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221