23:07
31/05/2024
Στα δημοτικά συμβούλια της ΠΕΔΚΜ τα ζητήματα για ταφές Κυριακές κι αργίες

Λογικά χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι των δήμων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τα ζητήματα που έθεσε το Σωματείο Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας, το οποίο συμμετείχε στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Νέστωρας Νικολόπουλος, μιλώντας στο talk radio 98,9, αναφέρθηκε στα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου. Σύμφωνα με τον ίδιο “Υπάρχει μεγάλο θέμα για τη δήλωση των θανάτων τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς δεν μεταβαίνουν οι ληξίαρχοι στα γραφεία και τελούνται παράνομα οι ταφές, καθώς οι θάνατοι δηλώνονται την επόμενη ημέρα. Επίσης δεν υπάρχουν δημοτικοί υπάλληλοι να κάνουν ανορύξεις ταφών με αποτέλεσμα να προωθείται η μαύρη εργασία”.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο νέο εργασιακό καθεστώς που όπως σημείωσε “λόγω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που προάγει την 6ήμερη εργασία δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους εργαζόμενους και τις επτά ημέρες. Τα περισσότερα γραφεία κηδειών που δεν έχουν πολυπληθές προσωπικό είναι πολύ δύσκολο με την ηλεκτρονική κάρτα και δεν είναι εφικτό να απασχολούνται οι εργαζόμενοι επτά ημέρες. Η πολιτεία όλα τα χρόνια απαξιώνει το λειτούργημα. Μόνοι μας αναζητούμε την νομιμότητα. Και μέσα στην περίοδο του covid προσπαθήσαμε να νομιμοποιήσουμε τους ψυκτικούς θαλάμους και ζητήσαμε να μεριμνήσει η Πολιτεία για εμάς που είμαστε παραγκωνισμένοι”.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221