18:23
26/03/2020
Στους 26 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα- στα 892 τα κρούσματα

Στα 892 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, συμπληρώνοντας πως σημειώθηκαν 4 θάνατοι, με το σύνολο πλέον να φτάνει τους 26.

Τα νέα κρούσματα είναι 71. Αυτή τη στιγμή 57 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι- οι περισσότεροι άνδρες. Από τους νεκρούς οι 21 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα και ήταν ηλικιωμένοι εκτός από έναν- τον Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη. 42 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη- και ότι ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους.

Αναφερόμενος εκτενέστερα στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περί εξάπλωσης του ιού στην Ιταλία από τον Οκτώβριο, ο κ. Τσιόδρας είπε πως, με την ταχύτητα που διαδίδεται ο ιός θα είχαμε δει μια επιδημία να χτυπά από τον Οκτώβριο- όπως σχολίασε, αυτό το σενάριο φαίνεται να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221