15:16
23/05/2019
Συγκλονιστική μελέτη! Σκεπτόμαστε και μετά τον… θάνατο

Eπιστήμονες βρήκαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξακολουθεί να λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο, γεγονός που σημαίνει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχουν πεθάνει.

Οι ερευνητές έκαναν την ανακάλυψη εξετάζοντας περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι άνθρωποι που έχουν επανέλθει μετά από ανάνηψη μπορούσαν να περιγράψουν τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων μεταξύ των γιατρών και των νοσοκόμων όταν η καρδιά τους σταμάτησε να χτυπά.

Όπως εξήγησε ο dr. Sam Parnia, ο χρόνος που ο ασθενής κηρύσσεται νεκρός βασίζεται στη στιγμή που σταματά η καρδιά. Από τεχνική άποψη, έτσι λαμβάνεται και η ώρα θανάτου. Αφού η καρδιά σταματήσει να χτυπά, και το αίμα σταματά να κυκλοφορεί στον εγκέφαλο, άρα σταματά η λειτουργία του. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα για ένα χρονικό διάστημα το άτομο να είναι νεκρό, αλλά να εξακολουθεί να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του.

Η ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης, ελπίζουν ότι η εργασία τους θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι θεραπείες για τις καρδιακές ανακοπές και να προληφθούν τραυματισμοί στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Ταυτόχρονα, μελετάμε το ανθρώπινο μυαλό και τη συνείδηση στο πλαίσιο του θανάτου για να καταλάβουμε αν η συνείδηση εξαφανίζεται ή εξακολουθεί να υφίσταται μετά τον θάνατο για κάποιο χρονικό διάστημα - και πως αυτό συνδέεται με ό,τι συμβαίνει στον εγκέφαλο σε πραγματικό χρόνο, πρόσθεσε ο dr Parnia.

Πάντως, το ζήτημα τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

Πηγή

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221