16:29
25/07/2022
Συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον Υπουργό Υγείας - photos

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, συνάντηση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Αγγελέτος, ο Αντιπρόεδρος Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Πελοποννήσου Γιάννης Παναγόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Δημήτρης Σπύρου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα. Μάλιστα ο Υπουργός γνώριζε τα θέματα, τα οποία έχει θέσει η Ένωση Λειτουργών για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Μάλιστα, στο αίτημα της Ένωσης για δημιουργία και χρήση ψυκτικών θαλάμων από τα Γραφεία Κηδειών, σε μέρος και υπό τις προϋποθέσεις που η Πολιτεία θα θεσπίσει, ο υπουργός ήταν εξαιρετικά θετικός, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους νεκρούς είναι στοιχείο του πολιτισμού μας, ζήτημα αξιοπρέπειας, σεβασμού αλλά ταυτόχρονα κι εναρμόνισης με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η Ένωση έχει ετοιμάσει και σχετικό σχέδιο Νόμου για τους ψυκτικούς θαλάμους, με τον Υπουργό να εκφράζει τη θετική του βούληση να προχωρήσει το αίτημα της Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψιν και το κατάλληλο το νομικό πλαίσιο.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221