15:24
01/10/2020
Συναγερμός σε χωριά της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Γυναίκα θετική στον ιό πήγε σε κηδεία με 100 άτομα - Ιχνηλάτηση σε 1200 επαφές και ισχυρές συστάσεις

Μετά το θετικό κρούσμα 63χρονης στο ΝΙΜΤΣ, η Πολιτική Προστασία σήμανε συναγερμό για τέσσερις κοινότητες στην Βοιωτία και μία στην Εύβοια, κάνοντας ισχυρή σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, θα γίνουν 1.200 ιχνηλατήσεις, εξαιτίας συνωστισμού σε μία κηδεία στο Μουρίκι όπου η εν λόγω γυναίκα, ενώ είχε πυρετό, πήγε κανονικά....

Ποια χωριά αφορούν τα μέτρα

Μετά το τεστ που βγήκε θετικό, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως προχωρά σε μέτρα περιορισμού «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Η Πολιτική Προστασία έκανε «ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας: Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης. Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων».

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έγινε ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση. Από νωρίς το πρωί, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η ισχυρή σύσταση της ΠΟ.ΠΡΟ ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας: Σε καραντίνα οι επαφές των θετικών κρουσμάτων από την κηδεία

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση στην περιοχή και τόνισε ότι τα μέτρα ελήφθησαν προληπτικά χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο ο ιός έχει «περπατήσει» στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οσοι βρέθηκαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα έχει γίνει σύσταση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε καραντίνα, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. Και η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ιχνηλάτηση σε περίπου 1.200 επαφές. Διαβάστε επίσης: Ο Πύργος Μουχτάρ και ο θρύλος του θησαυρού του γιου του Αλή Πασά. Τι αναφέρει η λαϊκή παράδοση για την όμορφη κοπέλα που τον γοήτευσε και έμαθε το μυστικό (drone)

Τι λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρίκι για τον κορωνοϊό

Όπως λέει στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου Τάκης Πέτρου όλα ξεκίνησαν από μια κηδεία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στην οποία είχαν παρευρεθεί συγγενείς από διάφορα χωριά, ενδεχομένως ακόμη και πάνω από 200 άτομα. Δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο, είπε ο κ. Πέτρου. Στην κηδεία φαίνεται πως παραβρέθηκε μια 63χρονη γυναίκα με πυρετό θετική στον κορωνοϊό. Όπως είπε ο κ. Πέτρου «χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά, ενω τους έχουν γίνει συστάσεις».

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι αναμένεται να διενεργηθούν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά – Μουρίκι, Υπατον και Λουτουφι.

ΠΗΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221