11:47
29/03/2016
Τα μυστηριώδεις φέρετρα μέσα σε τρομακτικό σπήλαιο στο Βιετνάμ

Πάνω από 150χλμ από την Thanh Hoa, μία πόλη στο κέντρο του Βιετνάμ, το βουνό Pha Quen έγινε πρωτοσέλιδο το 2010 όταν ανακαλύφθηκαν πάνω από 10 ξύλινα φέρετρα μέσα σε μια σπηλιά κοντά στην κορυφή του βουνού.
Τοπικά είναι γνωστό ως «η σπηλιά φάντασμα» , το σπήλαιο Pha Quen είναι σχεδόν απρόσιτο . Είναι σχεδόν 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από ψηλά και τραχιά βράχια . τα φέρετρα αιωρούνται πάνω από το έδαφος με οριζόντια ξύλινα δοκάρια που ακουμπούν στους τοίχους της σπηλιάς. Μάλιστα είναι ορατά από την είσοδο. Τα περισσότερα φέρετρα διαφορετικών μεγεθών έχουν καταρρεύσει, αλλά μερικά είναι ακόμη άθικτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη ανακάλυψη, όλα τα φέρετρα ήταν 0,4μ. πλάτος, αλλά το μήκος τους κυμαίνονταν από 2 – 2,5μ. Κομμάτια από οστά, προφανώς ανθρώπινα, βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα φέρετρα κάποια χρονική στιγμή, αλλά τώρα είναι άδεια.
Από την πρώτη ανακάλυψη, έχουν βρεθεί περισσότερα φέρετρα σε άλλες δύο σπηλιές εκεί κοντά. Οι σπηλιές είναι περίπου 200μ. μακριά και η κάθε σπηλιά έχει 30 – 40 φέρετρα. Μεταξύ αυτών ήταν περίπου 10 μικρά φέρετρα που εκτιμάται ότι ήταν για παιδιά.
Οστά και δόντια βρέθηκαν μπροστά σε μία από τις σπηλιές.
Δεν υπάρχουν ιστορικά αρχεία που να αναφέρουν φέρετρα και ούτε οι ηλικιωμένοι στην περιοχή έχουν ιδέα γι αυτά. Τα φέρετρα σύμφωνα με πληροφορίες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τοπικούς αγρότες.
Ο ιστορικός Pham Van Dau υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αρχαίο τελετουργικό από παραδοσιακή ομάδα της Ταϋλάνδης. Κάποιες οικογένειες της Ταϋλάνδης σε ορεινές περιοχές γύρω από την επαρχία Thanh Hoa εξακολουθούν να ακολουθούν την παράδοση της ταφής σε φέρετρα κατασκευασμένα από κορμούς δένδρων. Ορεινές κοινότητες όπως οι Muong και από την Ταϋλάνδη θεωρούν τις σπηλιές ως «ιερούς τόπους » όπου οργανώνουν πολλά φεστιβάλ και τελετές, είπε ο Dau.
O Ha Thi Mai ένας αξιωματούχος του πολιτισμού της Thanh Hoa, δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει βοήθεια από επαγγελματίες για να μελετήσουν τα φέρετρα, προσθέτοντας ότι η επαρχία θα ξεκινήσουν πιθανότατα σύντομα ξεναγήσεις – εκδρομές περιπέτειας στις σπηλιές.
Φωτογραφίες από VnExpress

Πηγή: http://www.thanhniennews.com/travel/the-mysterious-coffins-inside-vietnamese-spooky-cave-58951.html

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221