international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
17:26
29/01/2021
Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Θετικός, εμφανίστηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, αρμόδιος για τις υπηρεσίες υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, να εξετάσει τα θέματα που του έθεσε η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, σε τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, η Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Α’Βάθμιας – Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ο Γραμματέας της Ένωσης Λειτουργών Μιχάλης Παναγιώτου, ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ελλάδος & Ιόνιων νήσων Χριστόφορος Τσιντζελης, ο Αντιπρόεδρος Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος, ο Γραμματέας Μακεδονίας Χρήστος Παντέλης, ο Αντιπρόεδρος Θεσσαλίας Θωμάς Κωνσταντέλος, ο Αντιπρόεδρος Κύπρου Μιχάλης Κυριακου, ο Αντιπρόεδρος Κρήτης κι Αιγαίου Γιώργος Φορτσάκης, ο Αντιπρόεδρος Πελοποννήσου Ιωάννης Παναγοπουλος, ο Αντιπρόεδρος Αττικής Δημήτρης Πάνος, ο Αντιπρόεδρος Ηπείρου Δημήτρης Σπύρου και ο Αντιπρόεδρος Λειτουργών Κηδειών Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντώνης Λουκάς.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό για την ανταπόκρισή του, καθώς και την Υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή, για την συμβολή της και την στήριξή της στην προώθηση των αιτημάτων των λειτουργών κηδειών.

Ο κ. Αγγελέτος, ανέφερε ότι η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, εκπροσωπεί πάνω από 1.500 μέλη σε Ελλάδα κι εξωτερικό (Γερμανία – Κύπρο) κι έκανε λόγο για διαχρονικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους λειτουργούς κι άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας.

Αναφέρθηκε στη νομοθεσία περί ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων κηδειών καθώς και στο μείζον ζήτημα των ψυκτικών θαλάμων και νεκροθαλάμων, το οποίο έθεσε από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας η Ένωση Λειτουργών.

Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία ψυκτικοί θάλαμοι και νεκροθάλαμοι λειτουργούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, ωστόσο μέσα από έρευνα της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, προκύπτει ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, καθώς δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό, να εξετάσει το Υπουργείο το αίτημα, για εγκατάσταση και λειτουργία ψυκτικών θαλάμων από πλευράς των λειτουργών με δικά τους έξοδα, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο κ. Αγγελέτος, τόνισε παράλληλα την ανάγκη για εμβολιασμό των λειτουργών κηδειών, δεδομένο ότι διαχειρίζονται νεκρά σώματα που δυνητικά μπορεί να είναι θετικά στον κορονοϊό.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κοντοζαμάνης, ευχαρίστησε τόσο την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, καθώς και την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών.

Μάλιστα, για το θέμα των εμβολιασμών, κάλεσε την Ένωση να ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό. Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ένωση Λειτουργών για τα ζητήματα που θέτει.

Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε, η Ένωση Λειτουργών να παραδώσει στην Υφυπουργό κ. Μακρή κι εκείνη με την σειρά της στον Αναπληρωτή Υπουργό όλα τα έγγραφα για τα θέματα που θέτουν οι λειτουργοί κηδειών και θα προγραμματιστεί νέα τηλεδιάσκεψη με τον κ. Κοντοζαμάνη, όπου θα γίνουν γνωστές, οι τελικές αποφάσεις.

international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logointernational-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
Πρόσφατα Άρθρα 
SMS 13033
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου 
με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221
Top