international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
18:16
25/02/2021
Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή, πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Αγγελετος, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Παναγιώτου, ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Χριστόφορος Τσιντζέλης, ο Αντιπρόεδρος Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας Χρήστος Παντέλης, ο Αντιπρόεδρος Θεσσαλίας Θωμάς Κωνσταντέλος, ο Αντιπρόεδρος Κύπρου Μιχάλης Κυριάκου, ο Αντιπρόεδρος Κρήτης κι Αιγαίου Γιώργος Φορτσάκης, ο Αντιπρόεδρος Πελλοπονήσου Ιωάννης Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Αττικής Δημήτρης Πάνος, ο Αντιπρόεδρος Ηπείρου Δημήτρης Σπύρου και ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντώνης Λουκάς.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η προώθηση του διαχρονικού αιτήματος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος για ίδρυση και λειτουργία Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Νίκος Αγγελέτος, στην ενημέρωσή του προς την Υφυπουργό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του κλάδου στη χώρα μας, δεν προϋποθέτει όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες την κατοχή τίτλου σπουδών,
με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάσμα μεταξύ όσων ισχύουν σχετικά με την εκπαίδευση
και κατάρτιση διεθνώς και της κατάστασης που ισχύει στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε “Εκπροσωπούμε πάνω από 1.700 μέλη σε Ελλάδα, Κύπρο κι εξωτερικό κι αυτό που ζητούμε είναι παιδεία, γνώσεις, επαγγελματική κατάρτιση. Η επιδίωξη της γνώσης και της μάθησης αποτελεί ύψιστο δικαίωμα για τον καθένα μας”.

Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, οι λειτουργοί γραφείων κηδειών από την Ελλάδα που επιθυμούν να λάβουν τίτλο σπουδών και να εκπαιδευτούν στο λειτούργημά τους, μεταβαίνουν στην Κύπρο, όπου λειτουργεί Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας, αναγνωρισμένη από το Κυπριακό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι, τον Δεκέμβριο του 2018, η Ένωση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Κολλέγιο CDA της Πάφου.

Ο Πρόεδρος, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη, τη δημιουργία εξειδικευμένης Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας (Σ.Ε.Κ.) και στην Ελλάδα, που θα αποβλέπει στην μέριμνα της οργάνωσης και της παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Οι Αντιπρόεδροι της Ένωσης ευχαρίστησαν ο καθένας με τη σειρά του την Υφυπουργό για το ενδιαφέρον που έχει δείξει σε ζητήματα της Ένωσης Λειτουργών, τονίζοντας παράλληλα και την ανάγκη νομοθετικής “θωράκισης” του λειτουργήματος.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε και στενή κι ουσιαστική συνεργασία.

Όσον αφορά στην πρόταση της Ένωσης για την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας, διευκρίνισε ότι εναπόκειται στις αρμοδιότητες του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου, υπεύθυνου για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης. Έκανε λόγο για ένα αίτημα λογικό και βάσιμο, προκειμένου να κατοχυρωθεί το λειτούργημα των λειτουργών κηδειών και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Ένωσης Λειτουργών για την προώθηση μιας εμπεριστατωμένης πρότασης προς τους αρμόδιους.

international-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logointernational-committee-of-the-red-cross-icrc-vector-logo
SMS 13033
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου 
με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221
Top