23:18
31/08/2020
Τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο

Τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, πραγματοποίησε η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Ο κ. Τριαντόπουλος, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των λειτουργών για τα οποία δεσμεύτηκε να εξετάσει και να απαντήσει εντός του Σεπτεμβρίου, οπότε κι ανανεώθηκε το ραντεβού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης απ' όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μιχάλης Παναγιώτου, ο Αντιπρόεδρος Θεσσαλίας Σωτήρης Μαλλιαρός, ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Χριστόφορος Τσιντζέλης, ο Αντιπρόεδρος Μακεδονίας Νέστορας Νικολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κρήτης & Αιγαίου Γεώργιος Φορτσάκης, ο Αντιπρόεδρος Πελλοπονήσου Αλέξανδρος Χρυσικός, η Αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας Ντορίνα Τσέτσο, ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Χρήστος Παντέλης και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Βασίλειος Νιζάμης.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης, είχαν γόνιμο διάλογο με τον Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα των περιοχών τους.

Τέθηκε το ζήτημα με τον χαρακτηρισμό των νεκροφόρων οχημάτων ως “επιβατικά” ενώ πρόκειται για επαγγελματικό όχημα ειδικού σκοπού – μεταφορά νεκρών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι λειτουργοί υψηλά κόστη εισαγωγής, συντήρησης καθώς και τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν σε επιβατηγό Ι.Χ.

Επίσης, τέθηκε το θέμα με τις διπλότυπες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, καθώς οι λειτουργοί ζητούν την κατάργηση της στήλης δαπανών Β που αφορά σε δαπάνες για εντολή και λογαριασμό του πελάτη και τη μεταφορά τους στην στήλη Α που αφορά σε παροχές γραφείου.

Συζητήθηκε η δυνατότητα μείωσης ΦΠΑ από το 24% στο 13% καθώς κι η αναστολή πληρωμής παραβόλου για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, τέλος επιτηδεύματος κι ακατάσχετο.

Ο κ. Τριαντόπουλος, άκουσε με πολύ προσοχή κι ενδιαφέρον τα ζητήματα του κλάδου των λειτουργών γραφείων κηδειών, τα οποία δεσμεύτηκε να εξετάσει και να δώσει απαντήσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού εντός του Σεπτεμβρίου.

Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, ευχαριστεί τον Γενικό Γραμματέα για την ανταπόκρισή του και βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου για την προώθηση των ζητημάτων.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221