11:47
21/06/2020
Τηλεδιάσκεψη των σπουδαστών του Κολεγίου CDA με τον ελληνοκύπριο Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου

Τηλεδιάσκεψη με τον Ελληνοκύπριο Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 21 Ιουνίου, οι οι σπουδαστές του Κολεγίου CDA, στο πλαίσιο του μαθήματος "Ηθική και Δεοντολογία" του καθηγητή Βασίλειου Νιζάμη και της εργασίας που εκπόνησαν για τις υποχρεώσεις της Πολιτείας και τη στάση της απέναντι στα Γραφεία Κηδειών.

Μάλιστα, ο καθηγητής δεσμεύτηκε να καταγράψει τις παρατηρήσεις και τις απόψεις και να τις μετουσιώσει σε πρόταση προς το κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Κολεγίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε ότι υπάρχουν Νόμοι που είναι δίκαιοι, Νόμοι άδικοι και νόμοι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανήθικοι όπως π.χ. οι διατάξεις ενός νόμου που αναφέρονται στη μη έγκαιρη πληρωμή τριών δόσεων από δανειολήπτες και στη δυνατότητα από τις τράπεζες να εκποιούν περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.

Για τα γραφεία τελετών, ο κ. Ευσταθίου, άκουσε τις παρατηρήσεις των σπουδαστών για την αναγκαιότητα τροποποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας της Κύπρου και συμφώνησε ότι υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί ως προς τους όρους χορήγησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας γραφείων τελετών και ταριχευτών και στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Σύλλογο των γραφείων τελετών.

Βιογραφικό Κωστής Ευσταθίου

Ο Κωστής Ευσταθίου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 13 Ιουνίου 1961. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο και στο δίκαιο του ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, απέκτησε προδιδακτορικό δίπλωμα (D.E.A.) στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Εργάζεται ως δικηγόρος από το 1990.

Πολιτική διαδρομή

Διετέλεσε μέλος της Νεολαίας Δώρου Λοΐζου και της Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΝ. Την περίοδο των σπουδών του οργανώθηκε στον Αγώνα Αθήνας. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΕΚ Αθηνών.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λατσιών. Στις Δημοτικές εκλογές του 2001 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λατσιών.

Την περίοδο 2012-2015 ήταν δεύτερος αντιπρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ενώ από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάιο του 2017 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 εκλέχθηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ. για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής.

Επιπρόσθετα, είναι αναπληρωματικό μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ON-LINE
ΤΗΛ +302421.105126
Θα μας βρείτε :

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221