Τον έθαψαν μέσα σε αυτοκίνητο αντί σε φέρετρο!

Ιούνιος 8, 2018

Ήταν η τελευταία του επιθυμία κι οι συγγενείς του δεν θα μπορούσαν να την αγνοήσουν. Έτσι τον έθαψαν μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο!

Ο λόγος για έναν Κινέζο λάτρη αυτοκινήτων, ονόματι Κι -αγνώστων λοιπών στοιχείων – ο οποίος πέθανε σ’ ένα χωριό της επαρχίας Χεμπέι.

Στη διαθήκη του έγραφε ότι προτιμά να ταφεί μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο κι όχι σε παραδοσιακό φέρετρο, όπερ και εγένετο. Η οικογένειά του βρήκε ένα παλιό Hyundai Sonata και το αγόρασε έναντι 1.300 ευρώ. Και φτηνά τους ήρθε, αφού οι κηδείες σε μεγαλουπόλεις, όπως το Πεκίνο κι η Σαγκάη στοιχίζουν στις οικογένειες των εκλιπόντων κατά μέσο όρο γύρω στα 10.000 ευρώ.

Η ταφή του έγινε την επομένη και το βίντεο από την τελετή δείχνει έναν εκσκαφέα να κατεβάζει σιγά -σιγά το ασημί αυτοκίνητο με τη σορό του εκλιπόντος στον φαρδύ τάφο που είχε διανοιχτεί ειδικά για την περίσταση και στερεωνόταν στα τοιχώματα με πλάκες τσιμέντου.

Οι παριστάμενοι, που είχαν προηγουμένως δώσει τον τελευταίο ασπασμό στον θανόντα, παρακολουθούσαν σκεπτικοί τη σκηνή. Το αυτοκίνητο έφερε ακόμη τις πινακίδες όταν τοποθετήθηκε στον τάφο.

Αν και η τελετή φαντάζει εκ πρώτης όψεως αλλόκοτη για τα δυτικά δεδομένα, στην Κίνα δεν προκάλεσε και τόση αίσθηση καθώς ολοένα και περισσότεροι Κινέζα προτιμούν να κηδεύονται σε φέρετρα που αντανακλούν το κοινωνικό τους στάτους. Πολλοί θεωρούν ζήτημα αξιοπρέπειας την κατοχή-όσο είναι εν ζωή, αλλά και μετά θάνατον- ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου. Κι η ταφή σ’ ένα αυτοκίνητο δείχνει τι πέτυχε ο εκλιπών όσο ήταν εν ζωή.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/420546/apisteyto-ton-ethapsan-mesa-se-aytokinito-anti-se-feretro-vinteo

TEL: +30.2421.105126

FAX: (+30) 24211 02092
Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 2 – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38221

Facebook

Ένωση Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος

hufes LOGO 230
WEB DEVELOPMENT HOSTING
facebook-official